به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا افشار با اشاره به هماهنگی انجام شده بین وزارت کشور و سازمان ملی جوانان افزود: در حال اجرای طرح آسان سازی ازدواج هستیم به طوری که افراد می توانند تنها با پرداخت 300 هزار تومان مراسم ازدواج خود را برگزار کنند.
وی ادامه داد: این خدمات شامل آرایشگاه عروس و داماد، کرایه خودرو عروس، فیلم برداری، سالن پذیرایی و سرو میوه و شیرینی بوده که توسط بنیاد ازدواج آسان ارائه میشود و به طورمیانگین تاکنون 90 هزار زوج این خدمات را دریافت کردهاند.
همت ازدواج با جوانان، جهزیه عروس خانم ها با ما
به گفته معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کشور دراین طرح جهیزیه نوعروسان هم با مبلغی در حدود 700 هزار تومان در اختیار زوج قرار گرفته و در مجموع آنها با یک میلیون تومان که تمامی آن هم در قالب یک وام قرض الحسنه ارائه شده می توانند ازدواج کرده و زندگی خود را تشکیل دهند.
وی با اشاره به لزوم آموزش و اهمیت آن در بدو ازدواج تاکید کرد: علاوه بر خدمات مادی بحث خدمات توجیهی و فرهنگی نیز خواهیم داشت، چرا که یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج مراسمات دست و پاگیر است و هم اکنون در حال توسعه آن در کل کشور هستیم.
معاون وزیر کشور: همه جوانان سوار بر قطار ازدواج شوند
افشار با اعلام اینکه در آینده نزدیک همه جوانان در بنیاد ملی ازدواج آسان و پایدارعضو می شوند اظهار داشت: این بنیاد به مانند قطاری است که همه جوانان باید برای ازدواج سوار برآن شوند و در همین زمینه هم موافقنامه همکاری در امر ازدواج جوانان بین وزیر کشور و رئیسسازمان ملی جوانان مبادله شده است.
وی درباره ضرورت تشکیل این بنیاد گفت: این بنیاد برای ساماندهی و حمایت از شبکههای خیرین و فعالان ازدواج در استانها تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس مصوبات شورای اجتماعی کشور و شورایعالی جوانان در اجرای قانون تسهیل در امر ازدواج جوانان تلاش گستردهای برای ارائه خدمات و تسهیلات در امر ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، کاهش تجملات و پایداری ازدواج و تحکیم بنیاد خانواده آغاز شده که با همکاری و مشارکت مردم، نهادهای عمومی و تشکلهای غیر دولتی تحقق مییابد.
دبیر شورای اجتماعی کشور ایجاد بنیاد ملی ازدواج آسان و پایدار و شبکه های فعالان ازدواج استانها را زمینه ای مناسب برای ساماندهی و تقویت اقدامات داوطلبانه خیران، کارشناسان و صاحبنظران امور ازدواج و خانواده عنوان کرد.
وی اضافه کرد: بحث تحکیم و تعالی خانواده و کاهش طلاق نیز به عنوان دومین فصل مورد توجه دراین طرح است که بر اساس آن مسئله تسهیل ازدواج و کمک به آسانسازی آن توجه شده است.
افشار گفت: با مشارکت سازمان های دست اندر کار و خیرین قصد ایجاد و تشکیل بنیاد ازدواج آسان را داریم تا از طریق کمک به تهیه جهیزیه و تامین هزینه ها زمینه ازدواجهای آسان برای جوانان را در کشور مهیا کنیم.
آموزش مهارتهای زندگی الزامی می شود
معاون اجتماعی وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود از الزامی شدن آموزش های قبل از ازدواج و مهارت های زندگی خبر داد افزود: بر این اساس مسایل مربوط به آیین زندگی با توجه به آداب و رسوم ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار میگیرد تا با تثبیت و گسترش آیینهای بومی و اصیل از ترویج رویکردهای غربی در جامعه مقابله شود.
وی اظهار داشت: آموزش مهارتهای زندگی در سه مقطع قبل از ازدواج، در آستانه ازدواج و پس از ازدواج با رویکرد آشنایی روابط سالم با همسر، شیوه های تربیت فرزندان و سایر آموزه های دینی از مهمترین برنامه های کاهش طلاق در طرح تحول اجتماعی است.