به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتهای بالای نظام بانکداری اسلامی در قالب عقود مختلف، گفت: طرح بانکداری اسلامی مشارکتی یا طرح وام در واقع حرکتی به این سمت است که سپرده گذاران بتوانند مشارکت مستقیمی در فعالیت سرمایه گذاری داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: از این طریق مشتریان سپرده ها را در اختیار بانکها قرار می دهند و بانک نیز به وکالت از سوی آنها آن را در سرمایه گذاری خاص یا عام و یا در نهایت سودی که شعبات خواهند داشت شریک می کنند.
حسینی ادامه داد: می خواهم بگویم شعبه بانک می تواند یک گام صریح و شفاف در جهت اینکه بانکداری اسلامی در بخش عقود مشارکتی به جوهره عمل بانکداری اسلامی بیشتر نزدیک شود بردارد و طبعا آنچه که مهم است اینکه بتوان این الگوها را در قالب سنبل معرفی کرد.
وی ادامه داد: در واقع این سنبلها می توانند به صورت عملی و نمونه کار کنند که طبیعی است با توجه به اینکه مقررات و ضوابط برگرفته از قانون تدوین شده اند بانکداری اسلامی می تواند در محاسبات و حتی در نرم افزارهای مورد استفاده بانکها نیز تعمیم پیدا کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص اقدامات به عمل آمده برای اجرای طرح تحول نظام بانکی با تاکید بر اینکه این موضوع یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی در سه بخش مشخص خواهد بود، گفت: برای این موضوع پروژه های مشخصی داریم که اصلاح رفتار یا ارتقای رفتار بانکها در کشور یکی از این موضوعات اساسی خواهد بود و در این زمینه می توان بانکداری الکترونیکی را نیز موضوع دیگری قلمداد کرد.
حسینی خاطر نشان کرد: امروز رشد استفاده از بانکداری الکترونیکی به جایی رسیده که گرایش مردم به سمت سامانه های فروش POS و ITM و همچنین کارتهای اعتباری بسیار گسترش پیدا کرده است و می توان گفت خدماتی که باید از طریق بانکداری الکترونیکی به مردم ارائه شود هم اکنون در دسترس است.
وی به افتتاح 19 میلیون شماره حساب در فاصله یک ماه برای بهره مندی مردم از هدفمندی یارانه ها خبر داد و ضمن اشاره به ساماندهی این اقدام، بیان داشت: این کار در نظام بانکی کشور بدون کمترین نقصانی انجام شده است.
وزیر اقتصاد همچنین به همکاری بانک مرکزی در ایجاد سامانه بانک جامع اطلاعات مشتریان و راه اندازی آن اشاره کرد و اظهار داشت: این سیستم امروز یک پشتیبانی است برای ارزیابی عملیات بانکی و پیگیری های مرتبط با آن که سیستم اعتبارسنجی مشتریان هم از اقدامات در این زمینه است.
حسینی به یک بخش دیگر از اجرای طرح تحول نظام بانکی تحت عنوان اصلاح ساختارها اشاره کرد و افزود: امروز می توان گفت که نظام بانکی کشور به نحوی است که حساب های قرض الحسنه به شکل مشخص از سایر فعالیتهای بانکی جدا است و میزان بهره مندی مردم نیز از تسهیلات قرض الحسنه نه تنها رشد بسیار خوبی داشته بلکه این موضوع به فعالیت های اجتماعی مانند ازدواج و اشتغال نیز خدماتی ارائه می کند.
وی یکی دیگر از گامهای مهمی که در رابطه با طرح تحول نظام بانکی برداشته شد و در حال گسترش است را استفاده از ظرفیتهای عقود اسلامی دانست و با بیان اینکه بانکداری اسلامی مشارکتی در واقع یکی از همان گام های بسیار مهم طرح تحول نظام بانکی محسوب می شود، گفت: نظارت و مراقبت نیز از اقداماتی است که در حوزه ساماندهی بازار غیر متشکل پولی صورت پذیرفته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر این نکته که ما مصمم هستیم تا در طرح تحول نظام بانکی نه تنها خدمت رسانی در سیستم بانکی را با سرعت و کیفیت بالاتر و همچنین بهره وری بیشتری انجام دهیم، بیان داشت: بلکه به دنبال این هستیم که به سمتی حرکت نماییم تا آن چیزی که در قانون عملیات بانکداری بدون ربا هدف گذاری شده است نیز محقق شود.