پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با تولید نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4 (اکسید آهن) موفق به حذف انواع آلاینده های آلی و معدنی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر یدالله یمینی- استاد شیمی دانشگاه تربیت مدرس، یکی از روشهای استخراج و جداسازی را استفاده از نانوذرات مغناطیسی برای تغلیظ و یا حذف حجم بالایی از انواع آلاینده های آلی و معدنی دانست و افزود: مزیت استفاده از نانوذرات مغناطیسی این است که نانوذرات مغناطیسی با استفاده از یک میدان مغناطیسی خارجی جذب می شوند که این خاصیت آنها را برای استخراج نمونه در آنالیز شیمیایی مفید می کند چراکه هیچ نیازی به سانتریفیوژکردن و فیلتراسیون نمونه بعد از استخراج ندارد.

وی ادامه داد: این نانوذرات مغناطیسی می توانند به عنوان جاذبی جدید در استخراج و اندازه گیری آنالیت های (مواد مورد تجزیه) گوناگون و همچنین در حذف بهینه آلاینده ها استفاده شوند.

یمینی با اشاره به اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه یاداور شد: در این پژوهش موفق به طراحی راکتوری مناسب برای سنتز نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4 به روش رسوبی شدیم و توانستیم سطح نانو ذرات را به منظور استخراج و حذف آلاینده ها اصلاح کنیم.
 
این محقق با اشاره به جزئیات اجرای این پژوهش خاطرنشان کرد: در حال حاضر امکان سنتز نانوذرات مغناطیسی خالص یا پوشش داده شده با سیلیکا در مقیاس بالا وجود دارد همچنین گروه تحقیقاتی ما آماده طراحی جاذبهای مناسب برای حذف آلاینده ها از خروجی صنایع متقاضی است.