به گزارش خبرنگار مهر مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره های " کتاب و رسانه برتر" و " کتاب و رسانه ملی" یکشنبه شب 30 آبان با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد، سید عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما و جواد آرین منش نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در محل وزارت ارشاد برگزار شد.
سید عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در این مراسم گفت: کتاب یک بینه است که موجب زدودن عادات و اعتقادات غلط از یک جامعه می شود. اما بینه چیست؟ بینه کتاب و کسی است که آن را می خواند و آموزش می دهد. این دوعامل توانستند دوران جاهلیت را که به تعبیر امام علی(ع) در آن دوران بر دهان دانشمندان لگام زده شده بود، از بین ببرند.
وی با اشاره به جایگاه کتاب در زندگی بشر گفت: کتاب به خودی خود به دلیل تاثیرگذاریش جایگاه ویژه ای در زندگی بشر دارد. من حقیقتا به این موضوع اعتقاد دارم که جایگاه کتاب و دیگر رسانه ها باید با هم مقایسه شوند و به نظرم اگر مدتی کتاب در جامعه ای منزوی شود و زرق و برق دیگر رسانه ها توجه مخاطبان را جلب کند، نمی توان این رویه را همیشگی دانست و کتاب دوباره جایگاه واقعی خود را در آن جامعه باز خواهد یافت.
ضرغامی افزود: کسی که با کتاب مانوس شود متوجه می شود که کتاب بهتر از دیگر رسانه هاست چون آنتروپی را کاهش میدهد که متاسفانه امروز شاهد افزایش آنتروپی در جامعه خود و دیگر جوامع هستیم که اگر با همین روند پیش برویم جوانان ما در آینده نمی توانند تمرکز کنند و مسائل را حل کنند.
رئیس سازمان صدا وسیما گفت: بزرگان گفته اند کتاب را با انگیزه تمام کردن نخوانید و در به پایان رساندن آن عجله نکنید. بلکه با تعمق و تفکر در متن کتاب فرو بروید. پیامبر اکرم (ص) فرمود: علم و دانش خود را با کتابت ماندگار و مستحکم کنید. بنابراین کتاب با هیچ رسانه و عاملی قابل قیاس نیست. به همین دلیل باید راه استفاده از آن را به نسل های بعدی نشان داد و رسانه های کشور نیز باید برای تبلیغ بیشتر کتاب و کتابخوانی تلاش کنند.
وی با اشاره به فعالیت های صدا و سیما در زمینه کتاب گفت: از سال 86 تا به حال فعالیت های تلویزیونی و رادیویی صدا وسیما حدود 4 برابر شده است. تولید برنامه هایی در حوزه معرفی کتاب، نقد کتاب، اخبار کتاب و نمایشگاه های کتاب که شمار آنها بالغ بر 10000 برنامه است نوید آینده ای روشن در این زمینه را می دهد.
ضرغامی در پایان سخنان خود گفت: از آقایان حسینی و دری خواهشمندم با تشویق و فراهم آوردن امکانات جدید برای اهل قلم، موجب ایجاد تحول در این حوزه و ادبیات نمایشی شوند چرا که امروز کار نمایشی بیشترین تاثیر را بر مخاطب دارد و دشمنان با فعالیت هایی نظیر ارائه فیلم ها با دوبله های فارسی در صدد گرفتن ابتکار عمل از ما هستند.