مسعود محمدیان در حاشیه نشست کارگروه توسعه کشاورزی و حمایت از محیط زیست شمالغرب کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران به خبرنگار مهر در تبریز گفت: بر اساس تکلیف معاون اول ریاست جمهوری به استان های حاشیه دریاچه ارومیه، مقرر شده 3.1 میلیارد متر مکعب آب در سال به دریاچه ارومیه تزریق شود که این مهم با صرفه جویی در استفاده از منابع آبی، توسعه آبیاری تحت فشار، پوشش انهار، احداث کانال های آبیاری و توقف توسعه کشاورزی محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی بیشترین مناطق کم عمق درایچه ارومیه را داراست، افزود: در صورت ایجاد فاجعه خشکیدن این دریاچه، بیشترین آسیب از محل ورزش بادهای نمکی به اراضی کشاورزی این استان وارد خواهد شد و لذا نهادهای مسئول در آذربایجان شرقی بیشترین اهتمام خود را تامین منابع آبی مورد نیاز این دریاچه که مهم ترین آن توقف توسعه اراضی تحت کشت است، بکار خواهند گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، پیش بینی کرد که در صورت بروز فاجعه خشکیدن دریاچه ارومیه، 204 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی آذربایجان شرقی خسارات جدی دیده و از بین بروند.
وی گفت: به تدریج کشاورزی در حاشیه دریاچه ارومیه، به دلیل شوری بیش از حد چاه های آب پیرامون این حوزه آبریز در حال از بین رفتن است و تداوم این وضعیت نگران کننده ارزیابی می شود.
محمدیان تغییر الگوی کشت و روی آوردن کشاورزان به کشت های مقاوم را ضروری دانست و افزود: احیای کشاورزی منطقه فقط با تغییر الگوی کشت بدون توسعه سطح زیر کشت کشاورزی امکان پذیر است.