به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عسگراولادی امروز سه شنبه در اولین هم اندیشی سراسری تشکلهای اقتصادی کشور اظهارداشت: تجربه نشان داده است که اگر تشکلها زمام امور را به عهده گرفته و با دولت هم اندیشی داشته باشند رونق و پیشرفت اقتصادی تضمین خواهد شد.
وی از تشکلهای اقتصادی درخواست کرد به دور از حب و بغض صنفی دور هم جمع و منسجم شوند و دو اصل را نیز در نظر گیرند؛ به این معنی که منافع ملی را بر منافع صنفی و منافع صنفی را بر منافع شخصی ارجحیت دهند.
به گفته عسگر اولادی، تشکلی دوام خواهد داشت که این دو اصل را رعایت کرده و در رفع مشکلات با هم صنفان خود هم اندیشی داشته باشد، چرا که به خاطر منافع ملی باید رقابتهای صنفی را کنار گذاشت .
وی ادامه داد: اگر برخی خواستار تضییع حقوق یکی از اعضای تشکلهای صنفی شدند همه اعضا باید به حمایت از وی و احقاق حقوق او بپردازند، ضمن اینکه فرد ضرر دیده نیز باید سایر اعضا را از این کلاهبرداری آگاه سازد نه اینکه منتظر باشد تا فرد کلاهبردار از دیگر همکاران او سوء استفاده و در نهایت پول وی را پرداخت کند.
عسگراولادی سپس به بیان توقعات خود از دولت پرداخت و گفت: از دولت توقع نداریم که تنها با کمکهای مالی تشکلها را پشتیبانی کند بلکه توقع ما این است که ایستگاههای بازدارنده امر تجارت و تولید را از سر راه برداشته و در تصمیم گیری با تشکلها تبادل نظر داشته باشند.
وی سپس از تغییر مدیریت سازمان توسعه تجارت ایران انتقاد کرد و گفت: این روزها ضعف مدیریت در سازمان توسعه تجارت ایران احساس می شود و بر همین اساس، از وزیر بازرگانی درخواست می کنیم در شرایط فعلی کشور که شلاق تحریم و نارسایی مسائل ارزی به گونه ای در اقتصاد خلا ایجاد کرده است، از تغییر رئیس سازمان توسعه تجارت دست بردارد.
عسگراولادی ادامه داد: هم اکنون وقت تغییر رئیس سازمان توسعه تجارت نیست چرا که فرد جدید تا با سیستم خو گرفته و رفتارهای صادرکنندگان و تشکلهای اقتصادی را درک کند زمان ارزشمندی از دست می رود.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران از وزیر بازرگانی درخواست کرد تا تغییرات را به تاخیر اندازد تا زحماتی که در چند سال اخیر برای ارتقای وضعیت صادرات کشور به دوش کشیده شده است، عقیم نماند.
وی اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت معاونانی دارد که توسعه صادرات را درک کرده اند و اگر رئیس سازمان تغییر یابد آنها نیز باید جای خود را عوض کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطر نشان کرد: با حمایتهای دولت نهم و دهم صادرات کشور به 28 میلیارد دلار ارتقا یافته است و خلا مدیریتی می تواند در تداوم رشد آن آسیب ایجاد کند.
عسگراولادی سپس به مشکلات ساختاری رقابت صادر کنندگان ایرانی با سایر کشورها اشاره و تصریح کرد: دولت در کمیسیونهای مشترک حضور بخش خصوصی را پذیرفته است اما به توصیه های آن عمل نمی کند.
وی در خصوص تاثیر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: اجرای این قانون اگر چه یک ضرورت به شمار می رود ولی در قیمتها اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین باید برای جبران اثرات احتمالی فکری بکنیم، این در حالی است که هم اکنون نرخ ارز واقعی نیست و همین موضوع سبب ارزان تمام شدن واردات و آسیب پذیری صادرات کشور می شود. عسگراولادی گفت: تولید برای صادرات 5 میلیون دلار اشتغال را به همراه دارد.