به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، علی اکبر صفایی مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در حاشیه بازدید سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی که ظهر سه شنبه انجام شد با اشاره به اینکه بندر شهید رجایی بزرگترین و مهمترین بندر تجاری و بازرگانی کشور محسوب می شود، بیان داشت: حدود 90 درصد عملیات کانتینری و بیش از 50 درصد تخلیه و بارگیری کالا از این بندر انجام می شود.
وی ظرفیت فعلی این بندر در بخش کانتینری را بیش از سه میلیون TEU عنوان کرد و افزود: با بهره برداری از فاز دوم طرح توسعه، ظرفیت این بندر مهم و استراتژیک به شش میلیون TEU افزایش خواهد یافت.
صفایی ارتقای 10 پله ای این بندر میان بنادر بزرگ کانتینری دنیا و دستیابی به رتبه پنجاهم در سال گذشته میلادی را نشان از برنامه ریزی جامع در راستای تبدیل این بندر به بندر هاب (HUB) منطقه یاد کرد و گفت: این بندر در حال حاضر با بیش از 80 کشور دنیا در ارتباط است و 30 خط کشتیرانی در آن تردد می کنند.
وی ظرفیت پهلودهی به بزرگترین کشتیهای کانتینری دنیا را از جمله منحصر به فردترین و کم نظیرترین مزیتهای این بندر عنوان و خاطرنشان کرد: با الحاق دو هزار و 400 هکتار به اراضی بندر شهید رجایی، افق جدیدی در این بندر به وجود می آید و طی آن بندر شهید رجایی با شتاب به سمت بنادر نسل سوم گام برمی دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان بهره گیری از نیروی انسانی مجرب، استفاده از تجهیزات به روز و مدرن بندری، استقرار نرم افزارهای تخصصی و دریافت گواهینامه های مدیریتی در بخشهای مختلف را از جمله تواناییهای خاص این بندر ذکر کرد.
وی در عین حال از بنادر به عنوان محلی مطمئن برای سرمایه گذاری نام برد و افزود: طی سالهای اخیر سرمایه گذاری خارجی در این بندر افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر نیز سرمایه گذاران زیادی برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده اند.
در این بازدید سفرای غنا و مالی و همچنین پژوهشگرانی از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی حضور داشتند که از نزدیک با توانمندیهای بندر شهید رجایی آشنا شدند.