توماس اسکانلون فیلسوف اخلاق معاصر روز چهارشنبه 22 دیماه در دانشگاه فرانکفورت آلمان به بررسی موضوع متافیزیک و حقیقت هنجاری می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هنجاری بودن به معنای احاطه ارزشها و هنجارها بر زندگی انسان است. هنجاری بودن از پدیده‌های رایج زندگی روزمره است. این موضوع هنوز هم مسئله‌های جدی را برای فیلسوفان به همراه دارد.

روزمرگی هنجاری بودن به این معناست که به رغم آنکه ما خود را به طور مستقیم مجبور به انجام برخی هنجارها نمی‌دانیم و این هنجارها مستقیماً نمی‌توانند ما را مجبور کنند ولی پیرامون ما دایره‌ای از هنجارها، ارزشها و قوانین وجود دارند.

هنجاری بودن همه آن چیزهایی را در بر می‏گیرد که ما باید به آنها فکر کنیم یا انجامشان دهیم و در نهایت آنها را ارزیابی کنیم. برای مثال، ما می‏گوییم که ما نباید در فکر کردن خود تناقض داشته باشیم یا ما باید به قول خود عمل کنیم.

سؤال محوری و اصلی در موضوع هنجاری بودن این است که چه منبعی به این هنجارها قدرت الزام آور می‌دهد، آیا این منبع ارزشها هستند و یا قوانین؟ .

توماس اسکانلون فیلسوف اخلاق معاصر و استاد فلسفه دانشگاه هاروارد است. نظریه قراردادگرایی اخلاقی توسط اسکانلون بسط و توسعه داده شده است. او بر اساس این نظریه سعی در یکپارچه کردن دیدگاههای مختلف نسبت به موضوع محوری اخلاق دارد.