رئیس پلیس راهور ناجا با اعلام اینکه طرح زمستانی امسال از نیمه آذرماه آغاز می شود گفت: با آغاز این طرح خودروها در مبداء کنترل و در ابتدای مسیر از تردد خودروهایی که تجهیزات ایمنی ندارند جلوگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مومنی ظهر یکشنبه در نشستی با حضور خبرنگاران افزود:‌ 80 درصد تصادفاتی که در تهران موجب راه‌بندان می‌شود تصادفاتی هستند که خسارت وارد شده به طرفین کمتر از 50 هزار تومان است. بر همین اساس اجرای طرح پرداخت خسارت تا سقف 5/1 میلیون تومان می‌توان در روانی ترافیک تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی ادامه داد: در بسیاری از کلانشهرهای کشورهای دیگر خسارتها در تصادفات بدون نیاز به حضور پلیس پرداخت می‌شود که این موضوع در ایران و به خصوص تهران نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

90 درصد جابجایی‌های مسافران زمینی است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور اظهار کرد: 90 درصد جابجایی‌های بار و مسافر زمینی‌محور است و این در حالی است که تعداد بسیاری از خودروهای حمل و نقل عمومی برای فعالیت مناسب نیستند و از چرخه کار خارج هستند.

وی افزود: جلسات متعددی را با دست اندرکاران این امر داشتیم تا ایرادات مسائل حمل و نقل عمومی برطرف شود.

سردار مومنی تاکید کرد: تعدادی از وسایل حمل و نقل عمومی هستند که به عنوان تاکسی خریداری شده‌اند اما هرگز با این عنوان وارد چرخه فعالیت نشده‌اند.

وی تصریح کرد: برای برخورد با این گونه خودروها در یکی از شهرهای کشور طرحی اجرا کردیم که به دنبال آن با حدود 300 خودرویی که با عنوان تاکسی مجوز دریافت کرده بودند اما هرگز وارد چرخه حمل و نقل عمومی نشده بودند برخورد شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: پلاک عمومی این خودروها باطل شده و به پلاک شخصی تبدیل می‌شود.

برخورد با خودروهای دارای زنون از 15 آذر ماه

وی افزود: با توجه به شدت نور بالای چراغ‌های زنون و ایجاد تیرگی چشم و نابینایی موقت برای رانندگان دیگر پلیس به طور جدی با خودروهای دارای چراغ‌های زنون برخورد می‌کند.

سردار مومنی افزود: تنها تا 15 آذرماه به این خودروها فرصت داده شده تا نسبت به تعویض چراغ‌های خود اقدام کنند در غیر این صورت علاوه بر اعمال جریمه از تردد آنان جلوگیری می‌شود.

وی گفت: در برخی از خودروهای خارجی چراغ‌های زنون به صورت استاندارد نصب شده است اما هیچکدام از خودروهای تولید داخل استاندارد لازم را برای استفاده از این چراغ‌ها ندارند بر همین اساس با افرادی که اقدام به نصب این چراغ‌ها در خودروهای خود کنند برخورد می‌شود.

افزایش 18 درصدی شماره گذاری در سال جاری

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور افزود: در 8 ماهه نخست سال جاری یک میلیون و 150 هزار گواهینامه جدید صادر و یک میلیون و 50 هزار خودروی جدید شماره گذاری شده است.

وی گفت: در این مدت میزان شماره گذاری خودروها 17 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است به نحوی که تنها در تهران در سال جاری 400 هزار خودرو وارد شده است.

سردار مومنی افزود: همچنین در طول این مدت حدود 120 هزار خودرو از چرخه فعالیت خارج شدند.

وی تصریح کرد: در مهر ماه امسال شاهد کاهش 2 درصدی تلفات و 10 درصدی تصادفات بودیم.

تمام کشورها روزآمدی قانون را مدنظر قرار می‌دهند

وی با اشاره به قانون جدید اخذ جرایم راهنمایی و رانندگی گفت:‌این قانون کارآمدتر، بازدارنده‌تر و تسهیل‌کننده تر در بخش آمد و شد است که در حال حاضر در صحن علنی مجلس تصویب شده و به شورای نگهبان ارجاع شد.

سردار مومنی افزود: شورای نگهبان 11 ایراد از این قانون گرفت که 10 ایراد آن توسط مجلس برطرف شده و تنها یک ماده مانده که ارتباطی هم با این لایحه ندارد.

وی گفت: دیگر نمی‌توان با قوانین گذشته که تنها برای یک میلیون خودرو پیش بینی شده بود به کنترل آمد و شد پرداخت. همه کشورها که توانسته‌اند تصادفات و کشته‌های خود را کاهش دهند روزآمدی قانون را مورد توجه قرار داده‌اند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با اشاره به طرح زمستانی امسال گفت: طبق پیش بینی‌های صورت گرفته زمستان امسال در عین کم بارش بودن سردتر خواهد بود بر همین اساس هماهنگی‌ها امسال زودتر آغاز شده تا طرح زمستانی با موفقیت بیشتری در سال جاری اجرا شود.

سردار مومنی افزود: طرح زمستانی امسال از اواسط آذرماه آغاز می‌شود که امیدواریم امسال شاهد کاهش بیشتر سوانح و کشته‌ها باشیم.

وی گفت:‌ با آغاز این طرح خودروها در مبداء کنترل شده و خودروهایی که تجهیزات ایمنی نداشته باشند در ابتدای مسیر از تردد آنان جلوگیری می‌شود. بر همین اساس توصیه می‌کنیم تا رانندگان قبل از آغاز این طرح نسبت به رفع نواقص خودروی خود اقدام کنند.

وانت نیسان، وانت پیکان و پراید پرخطرترین خودروهای کشور

سردار مومنی ادامه داد:‌ در رابطه با تولید وانت نیسان و وانت پیکان یک سری اقدامات کارشناسی آغاز شده است و تمام سعی‌مان را می‌کنیم که هیچ خودرویی بدون داشتن استانداردهای لازم در کشور تولید نشود. در حال حاضر وانت نیسان، وانت پیکان و پراید پرخطرترین خودروهای تولید داخل هستند که توصیه‌های لازم به خودروسازان برای پیدا کردن یک جایگزین برای این خودروها داده شده است.

وی افزود: این موضوع که چرا افراد خارج از وظایف خود اقدام به اعلام اخباری در زمینه ممنوعیت شماره گذاری برخی خودروها می‌کنند از سوی پلیس نیز مبهم است و باید بررسی شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور تصریح کرد: پلیس هر خودرویی را که بخواهد شماره گذاری آن را متوقف کند با در نظر گرفتن جوانب کار این موضوع را مطرح می‌کند زیرا پلیس موضوعی برای مخفی کردن ندارد.

وی با اشاره به طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: طرح هدفمندی یارانه ها از جمله طرح‌هایی است که همه تلاش می‌کنند تا به بهترین نحو اجرا شود.

سردار مومنی گفت: با افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی و همکاری مردم این طرح در کشور بدون هیچ مشکلی اجرایی می‌شود.

وی افزود: افزایش سیستم حمل و نقل عمومی، کاهش تقاضای سفر و الکترونیک کردن فعالیت‌ها، آمایش واحدهای اداری و تجاری، اجرای دقیق طرح پرداخت خسارات در صحنه تصادفات، کاهش سفرها و ایستایی در ترافیک از جمله راهکارهای کاهش ترافیک و اجرای بهتر طرح هدفمندی یارانه‌ها است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با اشاره به مخدوش کردن پلاک از سوی رانندگان برای ورود به محدوده طرح ترافیک گفت: در مقطعی از زمان رانندگان سعی می‌کردند با استفاده از اسپری‌های مخصوصی به مخدوش کردن پلاک خود پرداخته و وارد محدوده طرح ترافیک شوند.

وی گفت: برخوردهای لازم با رانندگان متخلف در زمینه مخدوش کردن پلاکها و ورود به محدوده طرح ترافیک انجام شده است.

سردار مومنی با اشاره به مصوبه دولت در ورود کامیون‌های دست دوم به کشور گفت: این موضوع در برنامه 5 ساله مجلس به تصویب رسیده که پس از تصویب شورای نگهبان و ابلاغ دولت باید آیین‌نامه اجرایی آن تصویب شود تا مشخص شود که چه خودرویی و با چه طول عمری می‌تواند وارد کشور شود.

شرکت استاندارد خودروهای ناایمن را معرفی نکرده است

وی گفت: ‌تا کنون شرکت استاندارد هیچ خودروی ناایمنی را به پلیس اعلام نکرده در حالی که زمان شرکت استاندارد برای معرفی خودروهای ناایمن پیش از این بود.

موتورسواران 30 درصد تصادفات منجر به فوت را تشکیل می‌دهند

وی گفت: بیش از 80 درصد علت بروز سوانح و حوادثی که منجر به فوت افراد می‌شود عدم استفاده از کلاه ایمنی و کمربند ایمنی است.

سردار مومنی افزود: موتورسواران حدود 30 درصد از تصادفاتی را که منجر به فوت افراد می‌شود تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: در برخی از کشورها استفاده از یک نوع وسیله نقلیه اولویت قرار می‌گیرد. در برخی از شهرهای کشور تحقیقی در زمینه استفاده نکردن از موتورسیکلت و یا ایجاد لاین ویژه برای موتورسواران انجام شده که نتایج نهایی آن در دست بررسی است.

سفرهای تعطیلات اخیر بیش از سفرهای نوروزی بود

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با اشاره به تعطیلی‌های اخیر کشور گفت: میزان سفرهایی که در تعطیلی‌های دو هفته اخیر در کشور انجام شد بیش از سفرهای نوروز بود زیرا سفرهای نوروز در دو هفته اما این سفرها به صورت متمرکز در سه روز انجام شد. در طول این تعطیلی ها 40 هزار مامور پلیس راهور و بیش از 10 فروند بالگرد به انجام وظیفه پرداخته و بر نحوه تردد رانندگان نظارت کردند.