رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: 10 سال بود که منتظر انتشار کتاب حماسه "علی‌نامه" بودیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه همایش "امام علی(ع) و میراث" عصر شنبه 6 آذر با سخنرانی غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شد.

حداد عادل در این برنامه درباره کتاب علی نامه گفت:‌ بعد از انتشار مقاله استاد شفیعی کدکنی درباره کتاب علی نامه حدود 10 سال بود که منتظر انتشار این کتاب بودیم. چاپ عکس این کتاب قدم اول این مسیر بود و چاپ حروفی و تصحیح شده آن تکمیل کننده این راه عزیز بود.

وی در ادامه گفت: باید طوری در زمینه تبلیغ ونشر این کتاب فعالیت کنیم تا مظلومیت 1000ساله آن مهجور شود. جا دارد در این برنامه از زنده یاد عبدالباقی گولپیناری محقق شیعه ترک و زنده یاد مجتبی مینوی که نسخه عکسی این کتاب را با کمبود امکانات و سختی از ترکیه به ایران آورد، یاد کنیم.

حداد عادل با اشاره به اهمیت نسخ خطی گفت: کتاب دیگری که شاید از علی نامه اهمیت بیشتری داشته باشد " النغز" است که هفتاد و چند سال پیش نسخه خطی آن شناخته شد و از زیر چاپ بیرون آمد. این موضوع مربوط به 900 سال پیش است. در آن دوران فردی از عالمان اهل سنت کتابی در رد عقاید شیعیان نوشت. این کتاب دست به دست می‌چرخید و موجب نگرانی علمای شیعه شده بود و باعث شد که بزرگان تشیع به دنبال عالم و محققی برای پاسخگوی علمی به این کتاب بگردند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به این که مطالب بیان شده در این برنامه تضادی با وحدت شیعه و سنی ندارد، ادامه داد: سرانجام "نصیرالدین اباالرشید عبدالجمیل" معروف به الصدر الامام به سبکی کاملا علمی کتاب عالم سنی را رد کرده و به شبهات پاسخ مشخص داد. این کتاب دریایی از بدایع و فواید است و یکی از ویژگی های این است که ادب نقد را به ما می‌آموزد و راه انتقاد غیرتمندانه و مودبانه را به خواننده نشان می‌دهد.

وی در ادامه به قرائت قسمت هایی از این کتاب پرداخت و در پایان این همایش از خادمان فرهنگ علوی تقدیر شد.