به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني روز دوشنبه در نخستين گردهمايي دست اندركاران مرمت و بهره برداري بناهاي مذهبي و تاريخي ايران در سالن اجلاس سران افزود: تدوين اين قانون جامع يكي از كارهاي اساسي است كه بر اساس آن بايد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان اوقاف و امور خيريه وظايف خود را بشناسند.
وي خاطرنشان كرد: مجموعه نظام قانع شده كه بايد كار زيادي روي مساله گردشگري انجام دهيم و از سويي هم بر اين مساله اعتقاد دارند كه اوقاف مورد بي مهري قرار گرفته است و بسياري از موقوفات از بين رفته اند.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: بايد بتوانيم آثار تاريخي و موقوفات را متناسب با نياز به روز كنيم تا اثرات بسيار مثبت در جامعه داشته باشد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ابراز اميدواري كرد دو سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان اوقاف و امور خيريه در سايه هماهنگي به راه كارهاي اجرايي مناسبي در اين خصوص دست پيدا كنند.
وي با اشاره به تاثير بناهاي تاريخي و مذهبي در جذب گردشگران داخلي و خارجي، اظهار داشت: اين بناها سهم قابل توجهي در جذب 20 ميليون گردشگر خارجي و 40 ميليون گردشگر داخلي بر اساس چشم انداز 20 ساله نظام دارد و ضرورت دارد امكانات مورد نياز را فراهم كنيم ضمن اينكه به تركيب اصلي بناها لطمه وارد نمي كنيم.
هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: وقتي با تاريخچه بقاع متبركه كشور آشنا مي شويم افسوس مي خوريم كه چرا اين آثاردر سطح جهاني عرضه نشده و در برنامه هاي گردشگري قرار نگرفته است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام اوقاف را از لحاظ شرعي و اجتماعي از مهم ترين سرمايه هاي ايران اسلامي دانست و گفت: تعبيه وقف در اديان آسماني اهداف فراواني دارد كه يكي از آنها اين است كه بخشي از ثروت ملت در مجموع اوقاف جمع شود كه يكي از منابع مهم در تامين نيازمندي هاي اجتماعي باشد.
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۸۳ - ۱۰:۵۸
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خواستار تدوين قانون جامعي براي بهره برداري از آثار تاريخي و مذهبي كشور شد.