بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی تعداد کل عشایری استان را 15 هزار خانوار با 80 هزار نفر جمعیت اعلام کرد و گفت: خراسان جنوبی پنجمین استان کشور از حیث جمعیت عشایر ی است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامحسین افضلی عصر سه شنبه در اولین جلسه شورای عشایر در شهرستان سربیشه تعداد عشایر شهرستان سربیشه را سه هزار و 193 خانوار بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن بیان کرد و اظهار داشت: شهرستان سربیشه از نظر تعداد عشایر و سبک معیشتی و معیارهای مرتبط با ویژگی های عشایر در جایگاه سوم استان قرار دارد.

وی افزود: بیشتر طوایف و خانواده های عشایری در این شهرستان متعلق به طایفه بهلولی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با انتقاد از اسکان دائمی تعدادی از عشایر سیستانی در مناطقی از شهرستانهای سربیشه و نهبندان، حضور آنها را تنها در مقاطعی از سال و تحت عنوان کوچ ییلاق موجه، و مطابق با استفاده دام های آنان از چراگاههای خراسان جنوبی عنوان کرد.

افضلی با تشریح برخی از وظایف و مأموریتهای سازمان امور عشایری، از وجود دو کانون اسکان عشایر در شهرستان سربیشه با عنوان هدایتی و درح خبر داد.

فرماندار سربیشه نیز با تأکید بر ضرورت پیگیری امور عشایر شهرستان، آبرسانی، برق رسانی، احداث مسجد و فضاهای آموزشی برای تحصیل دانش آموزان، شیوه های چرا و رسیدگی به بهداشت دام های عشایر، مخابرات و پوشش تلفن های ثابت و همراه و راه مواصلاتی به خصوص محل های استقرار عشایر بویژه منطقه تگ درح را از مهمترین اولویت های کاری مجموعه مدیران شهرستان برشمرد.

سید علیرضا حسینی اظهار داشت: باید در کنار اقدامات و فعالیت های در دست انجام دولتی از توان و ظرفیت اجرائی عشایر نیز به نحو شایسته ای بهره برد تا ضمن همراهی و همگامی با مسوولین، اثرات اجرای سریعتر این طرح نصیب عموم عشایران شود.

فرماندار سربیشه بحث آبرسانی ثابت و سیار از طریق اجرای شبکه و تانکرهای حمل آب برای تسریع در روند احداث و ساخت و سازها در شهرک حضرت ولی عصر(عج) را یک ضرورت بسیار مهم خواند و از دستگاههای متولی خواست سیر انجام این مقوله را با شتاب بیشتری پیگیری کنند.