یزد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: اگر تنها 10 درصد تبخیر آب کشور کاهش یابد، حدود 27 میلیارد مترمکعب آب ذخیره سازی می شود که این میزان به اندازه تمام آبهایی است که در سدها وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، علی سلاجقه پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران استان یزد اظهار داشت: خشکسالی در طول 27 سال گذشته بحرانهای شدیدی در کشور به ویژه در استانهای مرکزی ایجاد کرده که لازم است با اقدامات پایه ای و علمی از تبعات بزرگتر آن پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز آبخیزداری نسبت به سایر کارهای عمرانی بسیار اندک است و اشتغالزایی آن نیز بسیار بالاست، آبخیزداری را موثرترین راهکار مقابله به تبعات خشکسالی دانست.

سلاجقه خاطرنشان کرد: در 41 سال گذشته 27 سال در کشور شاهد خشکسالی بوده ‌ایم بنابراین، مدیریت نیازی ضروری است و باید در زمانهای پرآبی به فکر سالهای کم ‌آبی باشیم.

وی همچنین با اشاره به پروژه‌ های خشکسالی در استانهای مختلف اظهار داشت: این پروژه ‌ها در استانهایی مانند یزد، کرمان و ... شامل طرحهای ویژه ‌ای است و درصد تخصیص اعتبارات به آنها مبتنی بر شرایط طبیعی حاکم بر این استانهاست.

سلاجقه یادآور شد: بیشترین میزان اعتبارات خشکسالی به استانهایی نظیر کرمان، یزد و ... اختصاص یافته است.

بهاباد در استان یزد پایلوت طرح بین ‌المللی مناریت است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: طرح بین‌ المللی با نام مناریت در ایران در پنج استان کشور اجرا می ‌شود که در استان یزد، شهرستان بهاباد به عنوان پایلوت اجرای این طرح انتخاب شده است.

سلاجقه عنوان کرد: این طرح با حدود 20 میلیون دلار اعتبار به طور مشترک بین برخی کشورها به اجرا در خواهد آمد و هم ‌اکنون نیز قرارداد نهایی این پروژه امضا و وارد فاز اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه مدیر ملی، مدیر اجرایی و مدیران استانی اجرای این پروژه نیز مشخص شده‌اند، افزود: این طرح از این پس به صورت جامع در پنج استان کشور اجرایی می شود.

500 میلیون اصله نهال در کشور کاشته می شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاشت 500 میلیون اصله نهال در کشور بیان داشت: در پنج سال آینده توان کاشت 500 میلیون اصله نهال را خواهیم داشت و با قولی که رئیس جمهور داده است، در این زمینه تعهد ایجاد شده و در این راستا قانون وظایفی را بر عهده سازمان جنگلها گذاشته است.

سلاجقه خاطرنشان کرد: بر این اساس سرانه فضای سبز کشور باید از 17 صدم به 25 صدم یعنی از هزار و 700 مترمربع به 2 هزار و 500 مترمربع افزایش یابد.

وی یادآور شد: در این راستا، توانمندیها و ظرفیتهای هر استان در قالب دفترچه طرح تهیه شده و توان هر استان به لحاظ توانایی کشت نهال از نظر نوع نهال، نیروی انسانی، شرایط خاک، شرایط سازگاری گونه درخت و .... مورد کارشناسی قرار گرفته است.

1.3 میلیون هکتار از اراضی کشور جنگل کاری می شود

سلاجقه اظهار داشت: بر اساس این طرح حدود 1.3 میلیون هکتار از کشور را باید طی پنج سال آینده جنگل ‌کاری کنیم که این اقدام در دامنه البرز از دو هفته قبل آغاز شده و امیدواریم در هفته منابع طبیعی، کلید کاشت این 500 میلیون اصله نهال زده شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه 68 هزار هکتار جنگل در استان یزد وجود دارد، افزود: اما یزد در زمینه بیابان دارای پتانسیل‌های بسیار بیشتری است و از بیابانها نیز به عنوان یک نعمت الهی باید در راستای کاشت گیاهان دارویی، توسعه توریسم، بیابانگردی و ... استفاده شود.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای شرکت در سی و هشتمین نشست مدیران ستادی و مدیران کل استانی منابع طبیعی کشور که به میزبانی استان یزد برگزار می‌شود، به این استان سفر کرده است.