قم - خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون چشم انداز نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ترسیم سند چشم انداز کشور را ضروری و مایه بقای جمهوری اسلامی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر محمد ابراهیم مداحی عصر چهارشنبه در دومین روز از همایش علمی کاربردی تبلیغ ویژه مبلغان محرم الحرام 1432 که در سالن همایش‌های بین المللی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه عده‌ای فکر می‌کنند، تدوین سند چشم انداز یک آرمان برای کشور محسوب می‌شود، اظهار داشت: تدوین و اجرای سند چشم انداز برای کشور یک آرمان نیست بلکه کاملا ضروری و مایه بقا و دوام جمهوری اسلامی ایران است.

وی در این خصوص اظهار داشت: امروز جبهه جنگ دیگری در مقابله با اهداف انقلاب اسلامی آغاز شده است که رهبر انقلاب با هوشیاری خود متوجه آن شد و در سال 78 دستور داد تا ساز و کاری برای مقابله با این جبهه تدوین شود و آن این بود که وارثان عثمانی برای خود چشم اندازی را ترسیم کردند تا بعدها وهابیت بتواند خود را مطرح کند.

مداحی با بیان اینکه وضعیت ملتی بدتر نمی‌شود مگر آن که نفوس آنها به بدی تمایل پیدا کند و وضعیت ملتی بهتر نمی‌شود مگر این که نفوس آنها به خوبی تمایل پیدا نماید، تصریح کرد: برای اینکه وضعیت آنها بر جامعه اثرگذار باشد به مدیریت خود افراد و راهبری جامعه بستگی دارد و نقش رهبران، مدیران، نخبگان و روحانیت در این بین بسیار مهم است.

وی با اشاره به این دنیا هر روز در حال تغییر است، بیان داشت: در مقابل این تغییرات و پیشرفت‌ها و البته مشکلات و تهدیدها سه رویکرد وجود دارد یکی اینکه منتظر بهتر شدن بر اساس شانس، تطبیق دادن خود با تغییرات و دیگری براساس سند چشم انداز و آینده نگری حرکت کردن است که اگر خود را به دست حوادث بدهیم شانس چندانی نخواهیم داشت و دیگران سرنوشت ما را رقم می‌زنند اما اگر خودمان چشم اندازی را ترسیم کنیم بی‌شک موفق خواهیم شد.

هدایت تحولات بدون چشم اندار معین غیرممکن است

رئیس کمیسیون چشم انداز نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ضرورت افق و جهت واحد فعالیتهای یک جامعه به منظور انسجام، معنابخشی و کارآمدی، پرهیز از گسستگی را از جمله چرایی بهره‌گیری از چشم‌انداز برشمرد و افزود: هدایت تحولات بدون چشم انداز معین غیرممکن است و سابقه تاریخی و تجربه گذشتگان این را نشان می‌دهد.

وی چشم‌انداز انقلاب را استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: نتیجه چشم انداز انقلاب اسلامی، دستیابی به آزادی و دموکراسی، تأسیس نظام جمهوری اسلامی، استقلال دولت ملی، شکل‌گیری ملت و تبدیل شدن ایران به قدرت اول سیاسی، دفاعی، امنیتی و ... منطقه بود.

طی روند فعلی باعث جاماندن کشور از بقیه کشورها می‌شود

مداحی روند فعلی زندگی و اداره کشور را خوب نداست و اظهار داشت: مثلا در بعد اقتصادی و فناوری، ایران وضعیت مطلوبی را نسبت به سایر کشورها ندارد و اگر قرار باشد روند فعلی را طی کنیم، انتظارات نسل‌های بعدی افزایش می‌یابد، ملت‌های دیگر از ما جلو می‌افتند و چالش‌های پیش رو افزایش خواهند یافت اما اگر به پیشرفت و توسعه شتاب بیشتری دهیم، تحول در دولت، جامعه و نخبگان به وجود خواهد آمد.

وی در این میان نقش نخبگان را بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد:  بهترین مصداق نخبگان روحانیت است چرا که تجربه این را نشان می‌دهد که هر جا روحانیت پیشقدم بوده پیروزی با ما بوده است.

تغییرات نباید باعث عقبگرد ما شود

رئیس کمیسیون چشم انداز نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه تغییر نباید باعث عقبگرد ما شود و باید با تغییر و اصلاح بیشتر و هزینه‌های کمتر همراه باشد، در خصوص ویژگی‌های چشم انداز ابراز داشت: چشم انداز به مؤلفه‌های جامعه جهت می‌دهد و برای آنها هدف تعیین می‌کند و این عوامل را به هم پیوند می‌زند و از آنها یک نظام سازگار و همگرا می‌سازد.

وی در ادامه در خصوص مؤلفه‌های سند چشم انداز 1404 کشور ایران گفت: توسعه یافتگی، دستیابی به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، دارای هویت اسلامی انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام، تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل از مؤلفه‌های سند چشم انداز ایران است.

هژمونی آمریکا و جریانات تندروی مذهبی و قومی در منطقه از موانع چشم انداز کشور است

مداحی، ایران منطقه‌ای، منطقه واحد اسلامی، اتحاد به اسلامی جهانی، تعامل جهانی موثر و سازنده، الگوی توسعه شهر محور، توسعه چند محوری، بازآرایی فعالیت‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی و ... را از رویکرد‌های چشم‌انداز کشور ذکر کرد و در خصوص تهدیدات و موانع چشم انداز بیان داشت: هژمونی آمریکا، جریانات تندرو، مذهبی و قومی در منطقه، مخالفین نظریه جمهوری اسلامی، جمود و شیفتگی در داخل، محافظه‌کاری و غرب‌زدگی جامعه و زندگی یارانه‌ای و اقتصاد دولتی در جامعه را، می‌توان از موانع چشم انداز در کشور عنوان کرد.

تحقق سند چشم انداز یک عزم ملی می‌خواهد

وی در پایان تصریح کرد: تحقق سند چشم انداز در کشور اتفاق نخواهد افتاد مگر این که فرهنگسازی شود، لذا اول باید به یک برداشت و ادبیات مشترک رسید تا آن به یک باور ملی و بعد از آن به یک عزم ملی تبدیل شود.