اهواز - خبرگزاری مهر: اجرای مرحله دوم پروژه سیفون معکوس خرمشهر شامل نصب لوله های فولادی و اتصال قسمت میانی مرحله اول به سازه های ورودی، خروجی و کانال ولیعصر(عج) آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، پروژه سیفون معکوس در فاصله دو کیلومتری شمال شرق شهرستان خرمشهر و 100 کیلومتری جنوب شهرستان اهواز در حال اجراست.

با توجه به پیشروی آب شور دریا به رودخانه اروند و در خطر بودن نخیلات حاشیه این رودخانه به وسعت شش هزار و 400 هکتار، انتقال آب شیرین از کانال مارد و عبور از رودخانه کارون به این منطقه ضروری بود که توسط متخصصان سازمان آب و برق خوزستان برای نخستین بار در کشور با موفقیت اجرا شده است.

پروژه سیفون معکوس کارون در خرمشهر به منظور انتقال 13 متر مکعب آب در ثانیه برای تامین آب شرب و آبیاری مصارف کشاورزی و صنعتی در ساحل راست کارون و منطقه شلمچه در حال اجراست.

در این پروژه تاکنون مواردی چون ساخت، مونتاژ، آب اندازی و استغراق قسمت میانی سیفون به طول 172 متر و پنج رشته لوله موازی به قطر 64 اینچ انجام شده است.

مجری این پروژه در این خصوص گفت: کانال ولیعصر(عج) با عرض کف 10 متر و طول 15 کیلومتر از کانال مارد منشعب شده و آب را به منطقه شلمچه منتقل می کند.

فرامرز قلمباز ادامه داد: پروژه سیفون معکوس کارون در خرمشهر در کل 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان امسال به اتمام می رسد.

وی از صرف هزینه 45 میلیارد ریال تاکنون خبر داد و افزود: برای تکمیل پروژه به رقمی بالغ بر 15 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

رودخانه کارون به علت خشکسالی چند سال اخیر استان خوزستان، کاهش بارندگی در این مدت و توام شدن آن با کاهش خروجی آب پشت سدهای کارون همچنین کاهش آب رودخانه های دجله و فرات در کشور عراق، شور و کم آب شده است و این موضوع ضربات جبران ناپذیری بر پیکره کشاورزی و اقتصاد نخلداران منطقه زده است زیرا آنها علاوه بر اینکه با نخل های بی ثمر و کم ثمره مواجه شدند از میان کاری برخی محصولات مثل سبزی، بامیه و گوجه در نخلستان های خود نیز محروم شده اند.

شوری و کم آبی باعث شده پنیر نخل ها که لازمه ادامه حیات یک نخل است خشک شده و درصورتیکه این اتفاق همچنان ادامه داشته باشد و پنیز نخل ها خشک شود نابودی کل نخلستان های شهرهای آبادان، خرمشهر، اروندکنار و مینوشهر حتمی است.

در عین حال به علت کاهش آب ورودی به رودخانه کارون، در شهرهای آبادان و خرمشهر که مسیر انتهایی این رودخانه به شمار می رود قدرت آب شیرین رودخانه کارون به شدت کاهش یافته و این مسئله به مرور زمان باعث پیشروی آب شور دریا به داخل شهرها می شود.

به گفته برخی کارشناسان در سال های گذشته قبل به علت کاهش بارندگی، آب شور حتی تا خرمشهر نیز پیشروی کرده است ولی در صورت تداوم کاهش آب رودخانه آب شور در سال های آینده به خرمشهر می رسد و کل زمین های کشاورزی این دو شهر که از رودخانه کارون سیراب می شوند از بین می روند.