بندرعباس - خبرگزاری مهر: همایش بافت فرسوده، مرمت و جهانی شدن با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور بندرعباس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، این همایش صبح چهار شنبه با حضور معاون عمرانی استاندار هرمزگان، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی هرمزگان و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با هدف آشنایی دانشجویان رشته معماری با مقوله بافت فرسوده شهری و راه کارهای مواجه با آن در دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برگزار شد.

محمد نصوری در مراسم آغاز به کار این همایش با اشاره به لزوم بررسی و شناخت بافتهای فرسوده شهری بیان داشت: برنامه ریزی برای بررسی بافتهای فرسوده شهری می تواند موجب کاهش مشکلات شهری و افزایش بهره وری در شهر سازی شود و نتایج خوب و مثبتی را برای جامعه شهرنشین داشته باشد.

وی اداممه داد: بررسی بافتهای فرسوده، مرمت و به دنبال آن جهانی شدن موضوعاتی هستند که هریک به تنهایی مباحث گسترده ای را شامل می شوند و جا دارد دانشجویان رشته معماری با چنین مباحثی آشنا شوند.

معاون عمرانی استاندارهرمزگان افزود: در دنیای امروز وجود برنامه ریزی دقیق برای پیشبرد فعالیتها حرف اول را می زند و اگر غیر از این باشد به جز صرف انر‍‍ژی و زمان نتیجه دیگری را نخواهد داشت.

نصوری تاکید کرد: در جامعه امروز پیشرف در همه امور تنها بر مبنای توانمندی علمی و خودباوری امکان پذیر خواهد بود.

وی بیان داشت: بعد از جنگ جهانی اول در برخی از کشورها‌ی توسعه یافته ساختار و نگاه به مسائل سکونتگاههای شهری تغییر کرد هرچند که این تغییرات متناسب با جامعه سرمایه داری آن زمان بود.

معاون عمرانی استاندار هرمزگان تصریح کرد: موضوع بررسی بافتهای فرسوده مبحثی است که در همه کشورهای دنیا به آن توجه ویژه نشان داده شده و به عنوان یک عنصر اصلی مورد بررسی قرار می گیرد.

نصوری اضافه کرد: با یک برنامه ریزی و مدیریت جامع می توان بافتهای فرسوده را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و به شناخت آنها پرداخت.

دبیر اجرایی این همایش و مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس هدف از برگزاری این همایش را آشنایی دانشجویان با مقوله بافتهای فرسوده دانسته و افزود: شهرهای جنوبی کشور به علت ساخت و سازهای بومی که در آنها وجود دارد دارای بافتی ارگانیک هستند.

فرخ ایرانمنش ادامه داد: گذشت زمان و هماهنگ نبودن بناهای قدیمی با معیارهای سکونتی جدید  موجب شده است که این بنا ها به عنوان بافت فرسوده شناخته شوند.

وی اعلام کرد: عدم پایداری، ریزدانگی و عدم دسترسی مناسب از جمله معیارهای شناخت بافتهای فرسوده هستند.