رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران گفت: متاسفانه به علت محدودیت بخشهای لیرز و لیزرتراپی در ایران و همچنین ضعف اطلاع رسانی پرستاران کمتر با لیرز، کاربردها و مراقبتهای آن آشنا هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سهیلا مکملی با بیان اینکه در ایالات متحده آمریکا و کانادا ترمی با عنوان نرس لیزر وجود دارد، اظهار کرد: نرس لیزر به گروهی از پرستاران گفته می شود که دوره آموزشی خاص درمان، جراحی با لیزر و مراقبتهای پس از آن را گذرانده اند.

وی با اشاره به کاربرد لیزر در درمان بیماران مبتلا به سرطان گفت: بیماران مبتلا به سرطان تا 2 ماه پس از فتودینامیک تراپی (درمان با لیزر) به مراقبتهای خاص پرستاری نیاز دارند و پرستار آموزش دیده می تواند این قبیل مراقبتها را ارایه کند.

رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران افزود: در لیزر کم توان و ترمیمی پس از درمان عمدتاً به مراقبتهای پرستاری خاصی نیاز نیست اما چون در سایر کشورها پرستاران همواره اولین خط مراجعه بیماران هستند از این رو پرستاران در زمینه کار با لیزر آموزش می بینند.

مکملی با اشاره به افت فشارخون، خستگی و  ضعف به عنوان عوارض درمان با لیزر گفت: پرستاران آشنا به کار با لیزر راههای مقابله با این عوارض را به بیماران آموزش می دهند.

وی یادآور شد: ایران در زمینه لیزر از کشورهای مطرح دنیاست به طوری که در سال 2006 رتبه نخست ارائه مقالات و در سال 2007 رتبه بهترین مقاله را در زمینه لیزر در انجمن بین المللی اروپا را کسب کرد.

رئیس انجمن لیزر پزشکی ایران ادامه داد: همچنین انجمن لیزر پزشکی ایران در سال 2008 عضو هیئت بورد انجمن جهانی لیزر شد و در سال 2010 رتبه دوم ارائه مقالات در لیزر پزشکی و رتبه نخست در لیزر دندانپزشکی را گرفت.

مکملی با تاکید بر ضعف اطلاع رسانی ویژه پرستاران در زمینه لیزر یادآور شد: این در حالی است که لیزر در جراحی پلاستیک و ترمیمی، جراحی رکتوم و واریس و درمان سرطان، کاربردهای بی شماری دارد.