استاد گروه فلسفه دانشگاه شیراز در مورد خوانش متون فلسفی قدیمی با اشاره به ضرورت دسته بندی مطالب، تحلیل و بررسی دقیق این منابع، یادآور شد: برای درک و دریافت دقیق اطلاعات از منابع قدیمی باید به زبان امروزی طرح بشوند .

دکتر علی محمد ساجدی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قواعد خوانش علوم انسانی و مطالعه این متون در رشته خود اظهار داشت: رشته من فلسفه و کلام و حکمت اسلامی و شاخه‏ای از علوم انسانی است، بعبارت دیگر فلسفه مادر همه علوم است نه تنها علوم انسانی بلکه علوم دیگر را هم بنوعی حمایت و پشتیبانی می‏کند در واقع می توان گفت علوم دیگر وابسته به دانش فلسفه هستند.

استاد گروه فلسفه دانشگاه شیراز در مورد شیوه مطالعه متون گفت: این بستگی به متن دارد. بعضی از متون مثل شفا و اشارات ابن سینا و اسفار و شواهد الربوبیه ملاصدرا خیلی عمیق هستند که نیاز است بیش از چندبار خوانده شوند و بعضی از متون ساده‏ترند مثل کتاب نفس و بحثهای عرفانی و یا ترجمه رسائل ابن سینا که نیاز به چندبار مطالعه شدن ندارند و ممکن است یکبار خواندن آنها کفایت کنند.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی در مورد شیوه یادداشت برداری از متون مطالعه شده نیز گفت: برای تدریس بیشتر از پاور پوینت استفاده می‏کنم گاهی هم رئوس مطالب و نکاتی که مربوط به مباحث اصلی می‏شوند را یادداشت می‏کنم و اینها را سر کلاس تدریس می‏کنم ،به یادداشتهایم که نگاه می‏کنم به کل بحثها می‏رسم و استدلالها را بیان می‏کنم. اما برای تحقیق و کار پژوهشی نیاز است حتماً فیش برداری شود .
 
ساجدی یادآورشد: فیش برداری هم به دو صورت است یا به سبک همان آموزش است که نکات اصلی را همراه با فهرست مطالب و تمام منابع و ذکر آدرس کامل روی فیشها یادداشت می‏کنم . یکی هم به این صورت است که متنهایی که می‏خوانم برداشت خودم را از فهم آن متون و نقدی که بر آن متن دارم می‏نویسم. آدرس متن را فقط در فیش منتقل می‏کنم و برداشت و تحلیلی که برآن متن دارم را روی فیش می‏آورم.