سازمان سنجش آموزش کشور مواد امتحانی و شرایط و ضوابط آزمون نیمه متمرکز دکتری تخصصی (Ph.D) سال ۹۰ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور را اعلام کرد که در این گزارش مواد امتحانی گروه زبان منتشر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این دوره اولین دوره آزمون نیمه متمرکز دکتری در سال ۹۰ است که به صورت آزمون کتبی براساس اطلاعات مندرج در جداول مربوطه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود.

زمانبندی آزمون

شروع زمان ثبت نام از ۳ تا ۱۰ بهمن ماه سال ۸۹ است و آزمون در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۰ برگزار می شود. نتایج چند برابر ظرفیت اواخر اردیبهشت ماه سال ۹۰ اعلام می شود.

شرایط و ضوابط کلی

داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای حرفه­ای مورد تایید و یا دانشجوی سال آخر که تا ۳۱ شهریورماه سال ۹۰ فارغ التحصیل شود. متناسب بودن مدرک تحصیلی داوطلبان با رشته مورد تقاضا در آزمون الزامی است.

فارغ التحصیلان رشته­های مختلف با مدرک معادل حق شرکت در آزمون را ندارند مگر اینکه در آزمون جامع ارزیابی دارندگان مدرک معادل کارشناسی ارشد که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شده است ، پذیرفته شده باشند.

داوطلب فقط می­تواند در یک رشته شرکت کند. داوطلبان می­توانند در زمان ثبت نام بر اساس علاقه­مندی و اولویت، حداکثر ۱۰ دانشگاه را انتخاب کنند. اسامی داوطلبانی که حدنصاب لازم را کسب کنند در قالب چند برابر ظرفیت جهت انجام مراحل بعدی در اواخر اردیبهشت ماه به دانشگاه­های مورد نظر اعلام می شود.

معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه­ای داوطلبان ۲۰ درصد نمره آزمون کتبی را به خود اختصاص خواهد داد. این معدل به صورت تراز شده در نمره کل آزمون تأثیر داده خواهد شد.

پس از انجام کلیه مراحل آزمون، نتایج نهایی براساس اولویت انتخاب داوطلب، نمره ارسالی دانشگاه‌ها، ظرفیتهای هر رشته و حد نصاب اعلام شده توسط دانشگاه پذیرنده از طریق سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می­شود. پذیرش نهایی بر اساس نمره ارسالی دانشگاه‌ها انجام خواهد گرفت و نمره اولیه داوطلب در پذیرش نهایی تاثیر نخواهد داشت.

آزمون زبان انگلیسی در سطح آزمون تافل، تولیمو، آیلتس و شامل سه بخش دستور زبان، واژگان و درک مطلب است.
آزمون استعداد تحصیلی که برای گروههای آموزشی ۹ گانه جداگانه طراحی می‌شودکه شامل بخشهای درک مطلب، کمیتی، تحلیلی و منطقی، تجسمی (برای رشته‌های فنی و مهندسی) است و به زودی نمونه‌ای از سئوالات در سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار خواهد گرفت. 

گروه زبان

ردیف نام کد و رشته امتحانی مواد امتحانی
۱ زبان و ادبیات فارسی ۱- زبان عربی عمومی    
۲- استعداد تحصیلی  
۳- نظم  
۴- نثر  
۵- فنون ادبی
۲ زبان و ادبیات عرب ۱- زبان عربی عمومی    
۲- استعداد تحصیلی  
۳- صرف و نحو کاربردی  
۴- علوم بلاغی  
۵- فهم و درک متون ادبی (تاریخ ادبیات قبل از اسلام و معاصر)
۳ مجموعه زبان فرانسه
(آموزش زبان فرانسه، ادبیات فرانسه)
۱- زبان فرانسه عمومی     
۲- استعداد تحصیلی  
۳- ادبیات قرن ۲۰  
۴- زبان‌شناسی  
۵- گرامر
۴ آموزش زبان انگلیسی ۱-زبان انگلیسی     
۲- استعداد تحصیلی  
۳- ارزشیابی پیشرفته  
۴- نظریه‌های فراگیری زبان اول  
۵- نظریه‌های فراگیری زبان دوم
۵ مجموعه زبان روسی ۱-زبان روسی عمومی    
۲- استعداد تحصیلی  
۳- ادبیات روسیه  
۴- دستور زبان روسی و نگارش  
۵- ترجمه (روسی به فارسی و بالعکس)
۶ مجموعه زبان آلمانی
(آموزش زبان آلمانی، مترجمی زبان آلمانی)
۱- زبان آلمانی عمومی    
۲- استعداد تحصیلی  
۳- زبان‌شناسی  
۴- ادبیات  
۵- ترجمه
۷ زبان و ادبیات انگلیسی ۱- زبان انگلیسی    
۲- استعداد تحصیلی  
۳- نقد ادبی  
۴- تاریخ ادبیات  
۵- آثار ادبی (نمایشنامه، شعر و داستان)