گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: آموزه های عاشورا باید در قالب ها و روش های جذاب و موثر هنری بیان شود.

به گزارش خبرنگار مهر درگرگان، غلامرضا منتظری پیش از ظهر شنبه در نشست این اداره کل افزود: هنرهای نمایشی، فیلم های کوتاه و بلند سینمایی، هنر تجسمی و ادبیات داستانی و امکان حضور نوجوانان و جوانان در عرصه مدیریت مجالس و مراسم ماه محرم را از روش های جذب جوانان به آموزه های دینی است.

وی ادامه داد: با ایجاد امکان حضور نوجوانان و جوانان در عرصه مدیریت مجالس و مراسم ماه محرم، باید آنان نقش موثر خود را در برگزاری رخدادها در کنار پیران با تجربه احساس کنند.
 
منتظری با بیان اینکه پیر غلامان، متولیان مساجد و مدیحه سرایان با تجربه باید با سعه صدر و گذشت و ایثار میدان بیشتری را برای حضور نسل جوان فراهم کنند، افزود: با تقویت پیوند عاطفی بیشتر جذب آنان به معارف ناب علوی و حسینی بیشتر فراهم می شود.
 
وی محبت، معرفت و عمل به کلام و سیره امام معصوم (ع) از وظایف ما نسبت به امامان است.
 
وی با اشاره به وظیفه محبت، افزود: در این بخش لازم است که عشق و علاقمندی خودمان را نسبت به ساحت امام حسین(ع ) نشان دهیم و عزاداری در حقیقت جلوه ای از جلوه های محبت ما به محضر امام(ع) و اصحاب و یارانش است.
 
منتظری با بیان اینکه عزاداری و ابراز محبت آدابی دارد، تصریح کرد: خودداری از افراط و تفریط، آمیخته نبودن با خرافات و فراهم کردن اصحاب تفکر، اندیشه و تحول مخاطبان و همراهان از آداب و شیوه های عزاداری در یک انسان مسلمان است.
 
وی با بیان اینکه باید سیمای عزاداری امام حسین(ع)، سیمای عزادار حقیقی باشد، ادامه داد: بین عزادار حقیقی و کسی که تصور عزاداری می کند، تفاوت بسیاری وجود دارد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: عزادار حقیقی به عزاداری اطلاق می شود که در چارچوب شرع اسلام، عرف مقبول جامعه و به دور از خرافات باشد.
 
وی، شور و حماسه را لازمه عزاداری امام حسین(ع) دانست و افزود: حضرت امام(ره) تاکید داشتند که این شور باید حفظ شود و در بستر همین شور است که به شعور می رسیم.
 
منتظری، معرفت را از یکی دیگر از وظایف نسبت به امام معصوم بیان کرد و ادامه داد: پس از ابراز محبت و اظهار عشق و علاقمندی به امام(ع) باید بستر و زمینه شناخت را نسبت به ابعاد وجودی و شخصیتی امام معصوم فراهم کنیم.
 
وی با اشاره به ویژگی های شناخت، خاطرنشان کرد: شناخت باید در مرحله اول عمیق و ریشه ای باشد، اگر شناخت عمیق و ریشه ای نباشد منشأ تحول نمی شود و به رفتار و کردار شایسته تبدیل نمی شود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، مستند را از دیگر ویژگی های معرفت دانست و یادآور شد: مقصود از مستند، متکی به منابع و مواخذ قابل اعتماد و اطمینان است.
 
وی با بیان اینکه هر کتاب و منبعی در بردارنده اطلاعات درست و قابل وثوق نیست، گفت: اگر پایبند به مستندات قوی باشیم، اندیشه ما از گزند تحریف و افکار ناثواب به دور خواهد ماند.
 
منتظری افزود: اثر ارزشمند تحریفات عاشورای شهید مطهری پاسخی به همین نیاز است.
 
به گفته وی، در کنار شور باید به بعد شعوری خویش توجه ویژه ای داشته باشیم تا مکمل یکدیگر شوند.
 
منتظری، عمل به سیره و کلام امام معصوم را از دیگر وظایف انسان ها برشمرد و گفت: احساس محبت و درک عمیق معرفت امام برای آن است که به عمل مبدل شده و حاصل درک و فهم ما به یک رفتار مطلوب در زندگی منجر شود.
 
وی افزود: باید در عرصه های مختلف زندگی، از آموزه ها و عبرت های عاشورا بهره گرفت و زندگی با عزت را برمبنای آموزه های مدرسه حسینی صورت بخشید.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان خاطرنشان کرد: فلسفه وجودی امام حسین(ع) آن است که تصویری روشن از حیات با عزت را برای همه عرصه ها و نسل ها نشان دهد.
 
وی ادامه داد: به همین دلیل بسیاری از انسان های آزاده حتی جوان از دین اسلام به امام حسین(ع) عشق می ورزند و رفتار و کردارشان را منشأ تحول خویش قلمداد می کنند.
 
منتظری در خصوص رغبت بیشتر جوانان به آموزه های دینی، گفت: برای رغبت بیشتر جوانان به آموزه های دینی و احساس محبت و مسئولان بیشتر برای گام نهادن در طریق سعادت بخش امام حسین(ع) باید شیوه های مختلفی را مورد استفاده قرار داد.
 
وی، تألیف کتب مختلف با ادبیات نسل جوان و با الهام از آموزه های محرم را یکی از شیوه های جذب جوانان به آموزه های دینی بیان کرد و افزود: اتخاذ این روش، شوق و رغبت درونی جوانان را خواهد افزود و با معارف آموزنده عاشورا به سهولت ارتباط برقرار می کند.