به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری خود در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا ایران تا کنون برای دفاع از حقوق دانشجویان معترض لندن اقدامی انجام داده گفت: ایران در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی کند اما این موضوع بسیار حائز اهمیت است که چرا افرادی که مدعی حقوق بشر هستند و دیگران را تحت فشار سیاسی و اقتصادی قرار می دهند اکنون خود ناقض حقوق بشر هستند.
محسنی اژه ای ادامه داد: این کشورها چگونه می خواهند از این اقدام خود دفاع کنند زیرا اکنون دنیا این سئوال را دارد که چرا این کشورها دوگانه عمل می کنند.
وی اظهار داشت: سازمان حقوق بشر تاسف خود را در این زمینه ابراز کرده و خواستار واکنش از سوی مسئولان شده است.
بررسی وعده بانک پارسیان در مورد اعزام 25 نفر به گوانگجو
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بانک پارسیان قبل از آغاز بازیهای گوانگجو تبلیغات وسیعی را در خصوص افتتاح حساب و اعزام 25 نفر به قید قرعه به این بازیها انجام داده بود اما پس از افتتاح حساب این اقدام انجام نشد به طوری که این موضوع شائبه کلاهبرداری را برای مردم ایجاد کرده گفت: باید این موضوع را بررسی کنیم زیرا تا کنون مسئله ای در این زمینه به قوه قضائیه گزارش نشده است.
سرنخ هایی از یک جریان فاسد علیه روحانیت بدست آمده است
محسنی اژه ای با اشاره به صحبتهای رئیس قوه قضائیه در مورد فعالیت یک جریان فاسد بر علیه روحانیت و مقام معظم رهبری و اقدامات صورت گرفته در زمینه برخورد با این جریان اظهار کرد: بر اساس مطالبی که ایشان فرموده اند و سرنخ هایی که بدست آمده اقداماتی توسط مراجع ذیربط در حال انجام است و رسیدگی به آن به عهده دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی گذاشته شده است.
وی افزود: متعاقبا نتایج بدست آمده در این زمینه یا از سوی آیت الله لاریجانی یا بنده اعلام می شود.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه قوه قضائیه در مورد اظهارات رئیس پلیس راهور در مورد کامیون های هوو چه اقدامی انجام داده گفت: این موضوع تازه از سوی رئیس پلیس راهور و نمایندگان مجلس مطرح شده که در حال حاضر اظهار نظری در خصوص این مسئله ندارم.
محسنی اژه ای افزود: پس از اینکه تحقیقات در این زمینه به عمل آمد و نتیجه کسب شد نظر خود را عنوان می کنیم.
مرجع بررسی دعاوی بین المللی قوه قضائیه است
وی در پاسخ به اینکه که متصدی طرح دعوا در مجامع بین المللی کدام نهاد است گفت: باید مجموع هماهنگی از دستگاههای مختلف برای پیگیری مسائلی که مربوط به دعاوی خارجی است تشکیل شود اما مرجع بررسی این قضایا وزارت امورخارجه است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: این موضوع به این معنا نیست که سایر دستگاهها مسئولیتی در این خصوص برعهده ندارند به نحوی که ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز مواردی را پیگیری می کند اما تمامی این موارد نیز باید از مجرای وزارت امورخارجه دنبال شود.
کسی به جرم روزنامه نگاری دستگیر نشده است
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه دلیل بازداشت تعدادی از روزنامه نگاران در روزهای اخیر چه بوده تصریح کرد: تاکنون روزنامه نگاری با عنوان روزنامه نگار بازداشت نشده مگر اینکه فرد مرتکب جرمی شده باشد و تحت تعقیب قرار گیرد.
وی گفت: اگر فردی مرتکب جرم شود در هر صنفی که باشد تحت تعقیب قرار می گیرد.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: علاوه بر مدیر مسئول ممکن است کسانی هم که در انعکاس خبر نقش داشته باشند طبق قانون مطبوعات متهم شوند اما در روزهای اخیر کسی به جرم روزنامه نگاری دستگیر نشده است.
دلیل محاکمه نشدن سران فتنه
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه دلیل محاکمه نشدن سران فتنه پس از گذشت یکسال و علیرغم گفته های لاریجانی در مجرم بودن این افراد چیست گفت: افرادی که در فتنه سال قبل دخالت داشتند ظلم بزرگی به نظام و مردم کردند که این افراد همان کسانی هستند که هم اکنون اطلاعیه می دهند و باید مجازات شوند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: نمی شود از مجازات افرادی که جرم آنان در این سطح است اغماض کرد و با افراد دیگری که اتهام آنان بسیار کمتر است برخورد کرد.
محسنی اژه ای افزود: دلیل برخورد نکردن با این افراد این است که سیاست نظام در حال حاضر اقتضای این امر را ندارد.
وی ادامه داد: در برخی موارد قوه قضائیه تنها تصمیم گیرنده نیست بلکه ممکن است سیاست نظام این باشد که در زمان دیگری با این افراد برخورد شود.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: زمانی که سیاست نظام اقتضای برخورد با این افراد را داشته باشد بنده به شخصه اجازه نمی دهم که برخورد با آنان تا روز بعد طول بکشد بلکه در همان روز آنها را محاکمه می کنم.
محسنی اژه ای در ادامه گفت: 11 نفری که امروز در زاهدان اعدام شدند علاوه بر انجام اقدامات تروریستی، به تولید و توزیع مواد مخدر نیز می پرداختند به نحوی که از این افراد هزار کیلوگرم تریاک کشف و ضبط شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: این افراد هزینه اقدام تروریستی خود را از فروش همین مواد مخدر بدست می آوردند.
محسنی اژه ای گفت: افرادی که در اقدام تروریستی چابهار دست داشتند نیز مواد منفجره را در قالب مواد مخدر به کشور وارد کرده بودند.