به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علی اکبر اشعری دوشنبه در همایش و کارگاه آموزشی مدیریت اسناد اظهار داشت: از ابتدای سال 1316 که سازمان کتابخانه ملی تاسیس شد تا سال 1384 حدود 32 هزار نسخه از کتابهای خطی و سنگی در کتابخانه ایران موجود بود درحالیکه هم اکنون بیش از 65 هزار نسخه خطی در کتابخانه ملی ایران وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از اسناد معتبر از دوران گذشته در منازل افراد در معرض خطر اسید شدن، از بین رفتن و عامل بیماری زا هستند که افراد با انتقال اسناد به کتابخانه ملی در واقع از محتوای مطالب خود نگهداری می کنند و آن را برای استفاده در اختیار سایرین قرار می دهند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مشاور فرهنگی رئیس جمهور اضافه کرد: در جمع آوری نسخه های خطی به محض اینکه اصالت اوراق از نظر علمی، فرهنگی و هنری محرز شد، مسئولان قیمت گذار سازمان اسناد ارزش مادی سند را محاسبه و آن را ار مالک آن خریداری می کنند.
وی بیان داشت: تعدادی از ایرانیان نیز به دلیل عرق وطن دوستانه خود اسناد با ارزشی را که در اختیار دارند بدون دریافت وجهی به سازمان اسناد هدیه می کنند و عده ای هم اسناد خود را به صورت امانت در اختیار این سازمان قرار می دهند.
اشعری با اشاره به اینکه بسیاری از اسناد تاریخی کشور ایران که متعلق به دوره تمدن اسلامی است در دوره های گذشته به غارت رفته است، تصریح کرد: سازمان ملی اسناد ایران این اوراق را شناسایی و در قالب تفاهم نامههایی با کشورهای دیگر به کشور بازگردانده می شود.
وی با بیان اینکه بسیاری در سالهای گذشته تلاش کردند روایت نادرستی از عاشورا و قیام امام حسین (ع) را مطرح کنند، یادآور شد: در این بین اسناد باقیمانده از عاشورا تلاش دشمنان را به شکست منجر کرد و در واقع این اسناد برگی از هویت دینی و مذهبی ما را بیش از پیش هویدا کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مشاور فرهنگی رئیس جمهور ادامه داد: اسناد به عنوان عناصر هویتی ما محسوب می شوند که هر یک از آنها شفاف کننده ریشه های فرهنگی و تاریخی ما هستند.
وی ادامه داد: سازمان ملی اسناد آمادگی خریداری اسناد با ارزش با قیمت توافقی را از مردم دارد تا بتواند به نحو شایسته از میراث با ارزش گذشتگان حراست کند.