اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران از بومی سازی 60 درصد از قطعات پرمصرف حفاری در داخل کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر در اهواز، محمدرضا طهماسبی بیرگانی گفت: در صنعت حفاری 120 هزار قطعه مورد استفاده قرار می گیرد که از مجموع آنها 30 هزار قلم پرمصرف است.

وی افزود: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته سالانه بین یک هزار و 500 تا دو هزار قلم از قطعات پرمصرف مورد نیاز  در دستور کار ساخت داخل قرار می گیرد.

طهماسبی بیرگانی اضافه کرد: پس از تولید هر قطعه و مشخص شدن واحد تولید کننده در یک دوره زمانی از میزان خرید خارجی کم شده و تولید کننده داخلی جایگزین می شود.

رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری در این ارتباط به برگزاری نمایشگاه های تخصصی صنعت حفاری اشاره کرد و اظهار داشت: اول دی ماه هر سال همزمان با سالروز تاسیس شرکت به منظور ارتباط بیشتر با سازندگان و معرفی نیازهای صنعت حفاری این نمایشگاه برگزار می شود.
 
وی با اشاره به اینکه هر سال به تعداد شرکتها و سازندگانی که در این نمایشگاه شرکت می کنند افزوده می شود، گفت: در این نمایشگاه قطعات مورد نیاز در معرض دید سازندگان قرار می گیرد و سازندگان توانمندیهای خود را ارائه می دهند.

طهماسبی بیرگانی افزود: اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران با دو هدف اجرای پروژه های تحقیقاتی با همکاری نهادهای علمی و دانشگاهی و بحث فناوری ساخت داخل فعالیت خود را از سال 1379 آغاز کرد.

رئیس اداره پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری اضافه کرد: از ابتدای فعالیت این اداره ساخت تمامی قطعاتی که تولید آنها در داخل صرفه اقتصادی و توجیه فنی دارد و دارای تکنولوژی بالا بودند در دستور کار قرار گرفت و برای هر قطعه کتابچه دانش فنی ساخت تهیه شد.

 وی یادآور شد: تاکنون 17 هزار قطعه از اقلام پرمصرف و ارز بر به طور کامل ساخت داخل و به تولید انبوه رسیده است.
 
شرکت ملی حفاری ایران به عنوان یکی از شرکتهای بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران اول دی ماه سال 1358 به فرمان امام خمینی (ره)  تاسیس شد و تاکنون حفاری بیش از سه هزار و 26 حلقه چاه اکتشافی، توسعه ای و تعمیری با متراژ افزون بر شش میلیون و 515 هزار متر را در کارنامه خود دارد که حاصل آن جلوگیری از خروج میلیونها دلار ارز از کشور بوده و باعث اشتغال نزدیک به 17 هزار نفر به طور مستقیم در این صنعت استراتژیک شده است.