بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیرکل مدارس امور شوراها و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: با توجه به استقبال مردم از مدارس هیئت امنایی هم اکنون تعداد دو هزار مدرسه به این شیوه در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، مصطفی عطاران پنجشنبه شب در همایش مدیران و روسای انجمن اولیا و مربیان مدارس هیئت امنایی خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: اگر مدارس دولتی کیفی شوند مردم از اینگونه مدارس استقبال می کنند.

وی با بیان اینکه مدارس هیئت امنایی با هدف ارتقای مشارکت مردمی و کاهش تصدی گری دولت گسترش می یابند تصریح کرد: مدارس هیئت امنایی باید با هم رقابت داشته باشند.

وی افزود: این مدارس برای ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی و تربیتی، جلب و تقویت مشارکتهای مردمی و خیران در اداره مدارس شکل گرفته و توسعه یافته‌اند.

مدیرکل مدارس امور شوراها و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: تمام بار مالی به دوش مردم نیست و ظرفیتهای لازم در این زمینه باید شناسایی شود.

عطاران در بخش دیگری از سخنانش به مدارس نمونه دولتی اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط ضعف این طرح این بود که تمامی معلمان با سابقه و خوب به این مدارس جذب می شدند و این امر در دراز مدت باعث شد که مسئولان چاره ای برای عدالت نیروی آموزشی در سطح مدارس بیندیشند.
 

وی گفت: یک مدرسه هیئت امنایی که تاحدودی کیفیت آموزشی را بالا برده است دانش آموزان زیادی جذب می کند و حتی بیش از ظرفیت دانش آموز در آن مدرسه ثبت نام می کنند.

وی بر فرهنگ سازی مشارکت مردمی در مدارس تاکید کرد و افزود: با وجود اینکه دولت اساس آموزش و پرورش را به عهده دارد اما به تنهایی نمی تواند آموزش و پرورش را اداره کند بلکه در این راستا مشارکت همه جانبه اقشار مختلف مورد نیاز است.
 
مدیر کل مدارس امور شوراها و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در سالهای آینده مدارس هیئت امنایی در کشور توسعه قابل ملاحظه ای خواهد یافت.

به گفته این مسئول در وزارت آموزش و پرورش خانواده ها از مدارس هیئت امنایی انتظار دارند که در بخشهای آموزشی و پرورشی کیفیت را بالا ببرند.

مدیر کل مدارس امور شوراها و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش همچنین بر ساماندهی و توسعه مشارکتهای مردمی در راستای سیاست عدم تمرکز و تفویض اختیار و کاهش تصدی‌گری دولت تاکید کرد.
 

رئیس اداره مشارکتهای مردمی و امور شاهد و ایثارگران اداره آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این همایش گفت: 39 مدرسه هیئت امنایی با تعداد 11 هزار و 550 دانش آموز در این استان وجود دارد.

ابوالقاسم اکبری بر برنامه محوری این مدارس تاکید کرد و اظهار داشت: اینگونه مدارس شرایط خوبی برای مشارکتهای معنوی و مادی مردمی ایجاد کرده اند.

وی بر مشارکت فکری مردمی در مدارس تاکید کرد و افزود: خانواده ها نباید تنها مشارکت مالی داشته باشند بلکه باید از استعدادهای اولیای دانش آموزان در زمینه های مختلف بهره برد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دو شیفته بودن برخی از مدارس هیئت امنایی، کمبود امکانات، نبود نمازخانه و فضای کافی برای برگزاری کلاسهای فوق برنامه از جمله مشکلات مدارس هیئت امنایی در استان خراسان شمالی است.