دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا هشت سال دفاع مقدس را بزرگترین حادثه‌ تاریخی ایران و منطقه به شمار آورد و افزود: دشمنانی که به دنبال ماجراجویی هستند در خارج از منطقه به آنها پاسخگو خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرلشگر پاسدار دکتر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، که در نشست هم اندیش صاحب‌نظران، اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه و رسانه، برای انتخاب سریال‌های فاخر با معاونت سیما، سخن می‌گفت، با بیان مطلب بالا و ضمن تقدیر از معاونت سیما در استفاده از خرد‌جمعی، گفت: این‌که سیمای جمهوری اسلامی به سمت یک خرد دسته‌جمعی در حال حرکت است، از نظر من یک پیشرفت قابل ملاحظه‌ای است و باید تبریک بگوییم.

هشت سال دفاع مقدس، بزرگ‌ترین حادثه‌ تاریخی ایران و منطقه

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های گسترده 8 سال دفاع مقدس، افزود: به نظر من و بدون تردید دفاع مقدس هشت ساله و پیروزی ملت بزرگ ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، بزرگترین حادثه‌ی تاریخی ایران و منطقه و تاثیر‌گذار در محیط بین‌المللی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
 
وی اضافه کرد: هم‌اکنون 22 سال از پایان جنگ می‌گذرد و ما نتوانستیم آن‌طور که باید و شاید از این موضوع استفاده کنیم. سوال من این است که آیا یک فیلم مثل فیلم عمر مختار برای هشت سال دفاع مقدس تولید کرده‌ایم؟ هم‌اکنون هم اگر این فیلم پخش شود، جاذبه‌ی بسیار زیادی برای جوانان ما دارد. اگر این هشت سال دفاع مقدس چه دست کمونیست‌ها بود و چه دست غربی‌ها بود، دنیا را از آن پر کرده بودند و از آن برای صدور این فرهنگ غنی و ارزشمند اسلامی و انقلابی استفاده می‌کردند. ببینید برای جنگ جهانی دوم این‌ها چقدر فیلم ساختند و چقدر توانستند فرهنگ خودشان را القا بکنند.
 
سردار صفوی در ادامه رسالت بزرگ سیمای جمهوری اسلامی ایران را تاثیر‌گذاری در محیط ملی و محیط منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و دست‌اندرکاران این رسانه را به بهره‌گیری از حادثه‌ی بزرگ و تاریخی دفاع مقدس فراخواند.

لزوم نمایش مظلومیت ملت ایران در هشت سال جنگ تحمیلی
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا،  به لزوم ساخت فیلم و سریال در این حوزه با محور‌های راهبردی و ماندگار اشاره کرد و گفت: هم ملت ما در دفاع مقدس مظلوم واقع شد و هم انقلاب اسلامی. ما می‌خواستیم کشورمان را سروسامان بدهیم و ملت‌مان را از فقر و محرومیت نجات بدهیم. جنگ تحمیلی یک جنگ ظالمانه‌ای بود و نه تنها از سوی عراق، بلکه از سمت نظام بین‌الملل به رهبری آمریکا، پشتیبانی می‌شد و تنها جنگی بود که در جهان دوقطبی هر دو قطب قدرت آن را هماهنگ و پشتیبانی کردند، یعنی هم آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها و هم شوروی‌ها و حتی برخی از کشور‌های عربی جنوب خلیج‌فارس. در تولیدات رسانه‌ای این مظلومیت را ما نتوانستیم خوب نشان بدهیم.
 
دکتر صفوی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ظرفیت‌ها و دستاوردهای 8 سال دفاع مقدس و صدور فرهنگ و مکتب مقاومت به ملت‌ها یاسلامی و حتی غیر اسلامی پرداخت و افزود: ملت ایران یک ملت مقاوم است. ملتی که هشت سال جنگ تحمیلی را توانست تحمل بکند و به پیروزی برساند و مکتب مقاومت را ایجاد کرد. این مکتب هم‌اکنون به لبنان رفته است و حزب‌الله لبنان را و در فلسطین حماس را شکل داده است. این مکتب مقاومت قابل تکرار و انتشار است و این مکتب مقاومت، در عراق در افغانستان و در همه‌ی ملت‌هایی که می‌خواهند در مقابل نظام سلطه ایستادگی بکنند، می‌تواند رهایی‌بخش باشد.
 
دشمنانی که به دنبال ماجراجویی هستند، در خارج از منطقه به آن‌ها پاسخ‌گو خواهیم بود
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، هشت سال دفاع مقدس را تضمین‌کننده‌ی 80 سال امنیت ملی ایران دانست و افزود: بایستی از این ظرفیت دفاع مقدس برای تضمین امنیت ملی‌مان استفاده کنیم. دشمنان ما بایستی درک کنند که اگر شروع‌کننده‌ یک ماجراجویی جدید شدند ما با آن روحیه‌ی جهادی با صلابت و آن قدرت تهاجمی که نسبت به پاسخگویی به دشمنان، تحت فرماندهی فرمانده‌ی معظم کل قوا، داریم آن ها را خارج از منطقه دچار ناامنی می‌کنیم و در فیلم‌های مربوط به دفاع مقدس آن چیزی که مورد نظر من است و آن پیامی که می‌خواهیم بدهیم این باشد که به وسیله‌ آن، امنیت ملی‌مان را برای سال‌های آینده بتوانیم تضمین کنیم.
 
وی تولید‌کنندگان آثار فاخر در حوزه‌ی رسانه‌ی ملی را به توجه و انعکاس مدیریت جنگ تحمیلی فراخواند و افزود: منظور من از مدیریت، مدیریت و رهبری بالای جنگ که حضرت امام (ره)، عهده‌دار آن بودند تا مدیریت سیاست خارجی کشورمان و مدیریت اداره‌ کشور و مدیریت فرماندهان جنگ است. هم‌اکنون با افتخار می‌گویم فرماندهان جنگ فرماندهان عاقلی بودند، فرماندهان شجاعی با عقلانیت، تدبیر، خردمندی و قدرت طرح‌ریزی بودند. به طوری که طی 9 ماه 4 عملیات بزرگ را طرح‌ریزی و اجرا کردند، یعنی از مهرماه سال 1360، شکستن حصر آبادان و آزاد‌سازی بستان در آذرماه سال 60 و عملیات فتح‌المبین در فروردین ماه سال 61 و آزاد‌سازی خرمشهر در خردادماه سال 61.
 
سردار صفوی افزود: بالاخره عملیاتی که 120 هزار نیرو می‌خواهد وارد عملیات بشود، این‌که چگونه این نیرو‌ها وارد عملیات بشوند، چگونه کمترین تلفات داده بشود و بیشترین پیروزی‌ها به دست بیاید، نیاز به مدیریت بالایی دارد، متاسفانه این مدیریت جنگ را در صحنه‌های مختلف ما نمی‌بینیم در این فیلم‌هایی که پخش می‌شود سطوح مدیریت جنگ دیده نمی‌شود.
 
وی در تبیین ضرورت‌های پرداخت به مسائل هشت سال دفاع مقدسی، و به تصویر‌کشیدن روحیه‌ی جهادی و تسلیم‌ناپذیری ملت ایران، در آثار فاخر گفت: از نظر من که یک نظامی هستم ما در یک محیط خطر به سر می‌بریم، آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها خطرات بزرگی علیه جمهوری اسلامی هستند، یکی ملتی که در محیط خطر به سر می‌برد، همواره بایستی روحیه‌ی جهادی و حماسی را در خود حفظ کند. همواره دشمنان ما باید بدانند که ملت ما یک ملت باصلابتی است و اگر به آن حمله کردند، محکوم در مقابل دشمنان، با آن روحیه‌ی جهادی که دشمنان از آن درحراسند، می‌ایستند.
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، در پایان، با اشاره به آموزه‌های اسلام و صلح‌طلبی ملت ایران گفت: براساس آموزه‌های اسلام و منش خود، ملت ما یک ملت صلح‌طلب است. ما یک فرهنگ اسلامی و یک فرهنگ ایرانی داریم. این دو همدیگر را تکمیل می‌کنند. اسلام ما را دعوت به صلح می‌کند. ما نتوانستیم به دنیا نشان بدهیم که ما یک ملت صلح‌طلبی هستیم. این صلح‌طلبی را باید به دنیا نشان بدهیم، آن‌ها ما را به عنوان یک خطر به کشور‌های عربی معرفی می‌کنند و ما بایستی همواره در تولیداتمان این پرچم صلح‌طلبی را به دست بگیریم و بگوییم که جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح و آرامش برای منطقه و جهان است. البته صلح توام با عدالت. نه آن صلحی که نظام سلطه از آن برای تحمیل بر ملت‌های تحت ظلم و اشغال، مثل فلسطینی‌ها سخن می‌گوید.