به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، وجود نیروگاه اتمی، تاسیسات عظیم نفت و گاز در پارس جنوبی و پارس شمالی و تولید 60 درصد گاز مصرفی کشور از این منطقه، وجود بیش از هفت میلیون اصله نخل، صادارت 95 درصد نفت کشور از جزیره خارگ، برخورداری از بیشترین مرز آب با خلیج فارس، وجود 11 بندر تجاری، استقرار بزرگترین صنایع کشتی سازی و لنج سازی ایران در بوشهر و ... همگی از پتاسیلهای عظیم اقتصادی استان بوشهر است که این استان را در زمره سه استان استراتژیک کشور قرار داده است.
به طور یقین در حال حاضر استان بوشهر ثروتمندترین استان کشور است اما مردم این استان آنچنان بهره ای از ثروت کنونی که در استانشان وجود دارد، نمی برند و به جای این که نوشش را ببرند نیشش را تحمل می کنند.
اشتغال موجود این استان هم اکنون در اختیار نیروهای دیگر استانهای کشور است و آلودگی زیست محیطی حاصل از ایجاد تاسیسات عظیم پارس جنوبی و دیگر صنایع بزرگ این استان تقدیم مردم این استان می شود.
هرچند دولت طی سالیان اخیر با اقداماتی همچون تصویب مصوبه ای مبنی بر اشتغال دستکم 50 درصد از نیروهای بومی استان بوشهر در صنایع نفتی استان واختصاص دو درصد از درآمد نفت به این استان سعی در رفع مشکلات مردم این استان داشته اما بی توجه ای وزارت نفت به مصوبات دولت علاوه بر این مصوبات را زیرسوال برده، موجب گلایه مردم این استان نیز شده است.
استخدام 13 هزار نیروی دیپلم و زیر دیپلم غیربومی در پارس جنوبی
عدم بی توجه ای مسئولین وزارت نفت به نیروهای مستعد و جوان استان بوشهر تا حدی پیش رفت که استاندار بوشهر به صورت رسمی از استخدام 13 هزار نیروی دیپلم و زیر دیپلم غیربومی از سوی یک شرکت مسقر در پارس جنوبی خبر داد و از این اقدام این شرکت انتقاد کرد.
هم اکنون نرخ بیکاری در استانی که یک سوم جمعیت آن غیربومی است دو رقمی بوده و جوان بوشهری به وجود داشتن مهارت، تخصص و مدارک مورد نیاز در حسرت شغلی مناسب هستند.
روند بی توجه ای مسئولین وزارت نفت در استان بوشهر به حدی پیش رفته که موجبات اعتراض نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز شده است به گونه ای که وی در خطبه های نمازجمعه این هفته بوشهر با انتقاد صریح از مسئولین استانی و وزارت نفت عدم بکارگیری نیروهای بومی در پارس جنوبی را جفایی در حق مردم این استان دانست.
نیروهای بومی پارس جنوبی به پنج استان اطلاق داده می شوند!
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه هنوز تعریف درستی از نیروهای بومی پارس جنوبی نشده است، اظهار داشت: متاسفانه مسئولین وزارت نفت نیروهای بومی پارس جنوبی و عسلویه که در استان بوشهر قرار دارد را به پنج استان اطلاق می دهند.
وی با بیان اینکه بسیاری از جوانان نخبه و تحصیل کرده استان در آستانه تشکیل زندگی همچنان بیکارند، گفت: برخی از متصدیان این امر که در این مراکز مهم هستند نگاه صحیح و درستی در راستای اقتصاد و اشتغال بومی این استان ندارند و حتی آمارهایی که ارائه می کنند هم خودشان در آن به مشکل بر می خورند.
کاهش ازدواج و افزایش طلاق در بوشهر
فارغ از پرداختن با انواع ناهنجاریهای استان که بسیاری از کارشناسان اجتماعی آن را نشات گرفته از بیکاری می دانند متاسفانه آمارها نشان از کاهش ازدواج و افزایش طلاق در بوشهر دارد.
در همین خصوص مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر به مهر گفت: درحالیکه در 9 ماه سال گذشته 9هزار و 143 ازدواج ثبت شد اما امسال در همین مدت هشت هزار و 936 واقعه ازدواج به ثبت رسیده که نشان دهنده کاهش 2.3 درصدی اردواج در استان است.
هر پنج ساعت یک طلاق در بوشهر به ثبت می رسد
کیامرث صالحی افزود: در همین حال طلاق با افزایش 20 درصدی مواجه بوده و از 966 مورد به یک هزار و 210 مورد رسیده یعنی هر پنج ساعت یک واقعه طلاق ثبت شده است.
باید قبول کرد که ازدواج و طلاق به عنوان یکی از معیارهای سنجش سلامت جامعه به دلیل افزایش بیکاری در استان بوشهر با بحران روبرو شده است. بحرانی که اگر به همین روند ادامه داشته باشد تبعاتی سنگین برای استان در برخواهد داشت.
طی سالیان اخیر بی مهری مسئولین وزارت نفت و بی توجه برخی مدیران این وزراتخانه مستقر در استان همواره از سوی رسانه ها و مسئولین استان بوشهر مورد انتقاد گرفته اند اما به نظر می رسد گوش شنوایی وجود ندارد.
استان بوشهر با برخورداری از بیشترین نعمات و موهبات الهی که هر کدام نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کشور دارد راهی را در پیش گرفته است که در آینده ای نه چندان دور بخش اعظمی از فعالیتهای کشور به سمت این استان و جنوب کشور سوق داده می شود اما در این میان باید سهم این استان را در نظر گرفت.