به گزارش خبرنگار مهر در قم، حسین اخوان علوی بعد از ظهر یکشنبه در همایش تجلیل از دانش اموزآن پژوهنده و برگزیده استان قم که در سینما تربیت قم برگزار شد در سخنانی به چگونگی تاسیس بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان در سال 85 با دستور صریح رهبر معظم انقلاب و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس این بنیاد تا کنون بیش از ۱۰ هزار نخبه در سراسر کشورشناسایی شده است، خاطرنشان کرد: سهم دانش اموزان نخبه در این بین سهم قابل توجهی بوده است.
اخوان با بیان اینکه دفتر بنیاد ملی نخبگان در قم در اردیبهشت سال جاری تاسیس و آغاز بکار کرد، افزود: در این مدت تعداد ۱۱۰ نفر از نخبگان استان قم سناسایی شدهاند که البته این عدد درشان استان قم نیست و باید با همتی بلند از سوی دانش اموزان و دانشجویان این رقم افزایش یابد.
وی به فعالیتها و مأموریتهای بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و اظهار داشت: شناسایی نخبگان در جامعه یکی از مهمترین وظایف این بنیاد است.
وی ادامه داد: حمایت از نخبگان از دیگر وظایف بنیاد ملی نخبگان است که در این بنیاد سعی میشود از نخبگان کشور در سه زمینه معنوی اجتماعی و مادی حمایت شود.
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان قم به برخی از برنامههای حمایتی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و اظهار داشت: سفرهای زیارتی به مکه و عتبات عالیات و کاروانهای راهیان نور برگزاری تورهای علمی و همچنین شرکت در همایشهای علمی داخلی و خارجی از جمله این برنامهها است.
وی با بیان اینکه نخبگان میتوانند بدون شرکت در کنکور وارد دانشگاه شوند خاطر نشان کرد: نخبگان پسر نیز میتوانند برای گذراندن دوره خدمت سربازی خود بعد از اتمام یک دوره اموزش ۴۵ روزه با ارائه یک طرح و پروزه تحقیقاتی خدمت سربازی خود را به اتمام برسانند.
اخوان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان برای تامین مسکن نخبگان نیز برنامههایی دارد خاطر نشان کرد: به هر نخبهای که در بنیاد عضو باشد بین ۵۰ تا ۸۰ میلیون تمومان وام ۱۲ درصد مسکن اهدا میشود که ریاست جمهور نیز قول دادند نرخ سود را به هفت درصد کاهش دهند.
وی در ادامه به حمایتهای مالی نخبگان اشاره کرد و افزود: به عضو بنیاد نخبگان بین ۴۵ تا ۸۰۰ هزار تومان کمک هزینه تحصیلی داده میشود تا بتوانند با دغدغه مالی کمتری به کارها و فعالیتهای علمی خود برسند.
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان قم با بیان اینکه امروزه علم در جهان از جایگاه والایی برخور دار است، افزود: در اسلام نیز به این امر توصیه فراوان شده است و اسلام ریشه اصلی قدرت را علم و دانایی و معرفت معرفی میکند.
اخوان با بیان اینکه سرمایههای انسانی و فکری بزرگترین سرمایههای یک کشور و نظام است، خاطرنشان کرد: امروز موظفیم کشوری قدرتمندباشیم که در خدمت انسانیت و بشریت گام بر میدارد.
وی با بیان اینکه سهم علم در تولید ثروت سهم بزرگی است خاطرنشان کرد: کشورهای اقتصادی برتر دنیا سهم تولید ثروت از علم در آنها سهم بسیار بالایی است.
اخوان با تأکید بر اینکه علم باید در یک جامعه مدیریت شود افزود: در سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب که پرچم نهضت علمی جهان اسلام را بدست دارند تاکید دارند که علم باید بر اساس برنامه تولید شود و در این راستا نیز نقشه علمی کشور را مطرح کردند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه و دستاوردهای علمی باید به جامعه سرایت کند تا همه مردم بتوانند از این تولیدات در زندگی روزانه خود استفاده کنند.
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان قم اظهار داشت: علم نیازمند مدیریت است و در این راستا باید برنامهها و سازمانهایی داشته باشیم تا در این زمینه برنامهریزی داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۹:۴۳
قم - خبرگزاری مهر: رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان قم با بیان اینکه دفتر بنیاد ملی نخبگان در قم در اردیبهشت سال جاری تأسیس و آغاز بکار کرد، گفت: در این مدت تعداد 110 نفر از نخبگان استان قم شناسایی شدهاند.