یاسوج - خبرگزاری مهر: رئیس دارالقرآن کریم کشور نظارت بر دستگاههای قرآنی در کشور را ضعیف عنوان کرد و گفت: نظارت مستمر بر فعالیتهای قرآنی در کشور وجود ندارد.

مهدی قره شیخ لو در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج افزود: بحث نظارت در حوزه قرآن باید فعال شود و خروجیهای دستگاههای قرآنی باید بررسی و متناسب با آن اعتبارات توزیع شود.

وی بیان کرد: هم اکنون دارالقرآن کریم با 1.5میلیارد تومان، 500 هزار نفر را در سال آموزش می دهد اما دستگاهی آمار داده که با پنج میلیارد 150 هزار نفر را آموزش داده است.

قره شیخ لو اظهار داشت: اگر با 1.5 میلیارد می شود 500 هزار نفر را آموزش قرآن داد، به طور قطع با پنج میلیارد می توان به یک میلیون نفر آموزش داد.

وی تصریح کرد: لازم است یک دستگاه نظارتی مرکزی بر فعالیتهای قرآنی وجود داشته باشد و عملکرد دستگاهها را مورد ارزیابی قرار دهد.

اطلاع رسانی قرآنی در شان قرآن نیست

رئیس دارالقرآن کریم کشور با بیان اینکه اطلاع رسانی قرآنی در شان قرآن نیست، افزود: باید قرآن در عمل به موضوع اول کشور تبدیل شود.

قره شیخ لو تصریح کرد: این همه اتفاق قرآنی در کشور می افتد اما صدا از کسی در نمی آید اما یک اشتباه یک داور در بازی فوتبال تا هفته ها سوژه خبرها می شود.

نباید در فضای قرآنی تشتت وجود داشته باشد

وی همچنین تاکید کرد: نباید در فضای قرآنی تشتت وجود داشته باشد و بین دستگاههای قرآنی تقابل باشد.

قره شیخ لو اظهار داشت: تعدد دستگاههای قرآنی در کشور به ذات چیز بدی نیست چون نیازها در کشور زیاد است اما مهم این است که با هماهنگی و اتفاق نظر کار را پیش ببرند و از موازی کاری جلوگیری شود.

وی بیان کرد: این هماهنگی بین دستگاههای قرآنی باید با ایجاد شرح وظایف بین آنها ایجاد شود وهر دستگاه به این وظایف خوب عمل کند.

قره شیخ لو با بیان اینکه ما داعیه این را نداریم که همه کاره فعالیتهای قرآنی شویم، افزود: اینکه همه دستگاهها یکی شوند و یک دستگاه واحد قرآنی در کشور باشد این شاید انتظار درستی نباشد.

رایزنی برای کاهش تعرفه های آب وبرق موسسات قرآنی

رئیس دارالقرآن کریم کشور گفت: رایزنیهایی با وزارت نیرو در حال انجام است که طی آن تعرفه های برق و آب موسسات قرآنی با قیمتهای حداقلی باشد.

قره شیخ لو افزود: همچنین با صندوق مهرالرضا مذاکراتی داشته ایم که وام هایی با بهره کم به موسسات قرآنی در کشور داده شود.

وی بیان کرد: تفاهمنامه ای نیز با معاون وزارت کشور در خصوص احیای جلسات خانگی قرآن منعقد شده که طبق این تفاهمنامه مدیریت شناسایی و صدور شناسنامه برای خانه های قرآن با دارالقرآن است و حمایت از تشکیل خانه های قرآنی نیز بر عهده استانداریهاست.

نخبگان قرآنی در کشور شناسایی می شوند

وی شناسایی و پرورش نخبگان قرآنی را از مهمترین برنامه های سال آینده دارالقرآن کریم عنوان کرد و گفت: در تمام استانها این مرکز شناسایی نخبگان قرآنی ایجاد می شود و استعدادهای مختلف قرآنی شناسایی می شوند.

قره شیخ لو یادآور شد: اجرای این طرح از سال آینده آغاز می شود و طی آن نخبگان شناسایی می شوند و در دوره های تخصصی شرکت می کنند و تحت آموزشهای تخصصی قرار می گیرند.