به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی محمدنجار در این دیدار با تاکید بر ظرفیتهای نامحدود همکاریهای ایران و افغانستان به واسطه اشتراکات دینی، پیشینه فرهنگی و همسایگی مودت آمیز و زبان مشترک گفت: ایران، از بدو ایجاد دولت مرکزی در افغانستان همواره از این کشور در تمامی عرصهها حمایت کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گسترش همکاریهای منطقهای سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان در زمینه مبارزه با موادمخدر و قابلیت بالا و ظرفیتسازی انجام شده در چارچوب ابتکار سه جانبه اهمیت به سزایی دارد که هر سه کشور باید به آن توجه کنند.
محمدنجار با اشاره به افزایش سطح همکاریهای دو کشور از دو سال گذشته تاکنون و توافقات خوب صورت گرفته در این زمینه گفت: سومین سفر وزیر مبارزه با موادمخدر افغانستان به جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده علاقه متقابل دو کشور برای توسعه و گسترش همکاری های در زمینه مبارزه با موادمخدر است.
وی بر اهمیت ارتقاء همکاریهای عملیاتی و اطلاعاتی دو طرف به صورت دو جانبه و همچنین در قالب ابتکار سه جانبه تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای اجرای مفاد موافقتنامه مشترک دو کشور در زمینه مقابله با تروریسم، جرائم سازمانیافته و موادمخدر آمادگی کامل دارد.
وزیر کشور در ادامه به تصویب طرحهای آموزشی برای براداران افغانی در زمینههای درمانی و پلیسی اشاره و اظهار کرد: دوره دوم آموزش پزشکان افغانی در تهران در قالب همکاریهای دو جانبه و سومین دوره آموزش پزشکان افغانی در تهران با مشارکت جمهوری اسلامی ایران و دفتر UNODC در حال برگزاری است.
محمدنجار به ضرورت محقق ساختن اصل مسئولیت مشترک با انجام برنامههای عملی با مشارکت کشورهای مقصد و نهادهای بینالمللی و منطقهای در زمینه مبارزه با موادمخدر تاکید کرد و گفت: این مبارزه باید فارغ از هرگونه ملاحظات سیاسی و صرفاً با نگاه ایجاد مصونیت برای آحاد جامعه بشری باشد.
وی با بیان اینکه کشت و تولید موادمخدر در افغانستان باید با تقویت همکاریهای منطقهای متوقف شود، بر گسترش هرچه بیشتر همکاریهای فیمابین ایران و افغانستان تاکید و تصریح کرد: ایران برای گسترش سطح روابط دوجانبه به ویژه در زمینههای امنیتی و کنترل مرزی، توسعه معیشت مردم افغان، تبادل اطلاعات، فعالسازی مرکز JPC و پروژههای مطالعاتی، درمان و پیشگیری آمادگی کامل دارد.
همچنین در این دیدار، وزیر مبارزه با موادمخدر افغانستان گفت: دیدگاههای دو کشور ایران و افغانستان در امر مبارزه با موادمخدر همگون است، لذا بحث معیشت جایگزین، تجارت محصولات کشاورزی و تبادل اطلاعات باید محور کار قرار گیرد.
ضرار احمد مقبل افزود: ما برنامه ملی کاهش تقاضا و درمان معتادان را داریم و بهصورت زنجیرهای درمان و آموزش آنها را دنبال میکنیم و خواستار حمایت جمهوری اسلامی ایران برای راهاندازی اقدامات کاهش تقاضا در ولایت مزار شریف را هستیم.
وی اظهار داشت: ما خواستار استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در همه زمینههای مبارزه با موادمخدر هستیم و امیدواریم با ارتقاء همکاریهای دو جانبه بیش از پیش در این مبارزه موفق باشیم.
گفتنی است در پایان این دیدار بیانیه مشترکی در جهت ارتقاء همکاریهای دو جانبه کشورهای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با موادمخدر به امضاء محمدنجار و احمدمقبل رسید.