قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه خواستار راه اندازی رشته‌ای با عنوان «علوم و فنون قرائات» از سوی حوزه علمیه شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمدباقر معرفت قبل از ظهر پنجشنبه در حاشیه برگزاری نشست بررسی رسم و ضبط خط قرآن‌های عثمان طه در گفتگو با خبرنگاران افزود: جامعه المصطفی این رشته را برای طلاب غیرایرانی راه اندازی کرده و با حضور استادان برجسته قرآنی علوم و فنون قرائت تدریس می‌شود اما چرا حوزه عملیه نباید برای طلاب ایرانی هم چنین کاری را انجام دهد.

وی با بیان اینکه در آینده دیگر کشورهای اسلامی از ما متخصص در زمینه قرائت خواهند خواست گفت: چرا در مصر باید به تعداد بسیار زیاد متخصص در زمینه علوم و فنون قرائت تربیت شوند اما در ایران ما حداقل ۵۰ متخصص آشنا به قرائات مختلف را نداشته باشیم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه درباره چرایی راه اندازی این رشته ابراز کرد: این رشته پیش زمینه برای مباحث فقهی، تفسیری و صحت نماز و ... است و الان بحث روز است که صحت نماز با قرائات مختلف چه حکم فقهی دارد و باید تبیین شود.

وی با بیان اینکه دانش آموزان و حتی برخی از حوزویان ما با اختلاف قرائات آشنا نیستند، تصریح کرد: برخی قرآن عثمانی را با خط عثمان طه اشتباه می‌گیرند که لازم است با برگزاری نشست‌هایی این موضوعات تبیین شود.

معرفت گفت: منابع و صرفصل‌های درسی مورد نیاز این رشته در مقطع دکتری و کار‌شناسی ارشد در صورت اهتمام حوزه تدوین شده است و می‌توانیم در اختیار آنان قرار دهیم.