به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر پنجشنبه در درس اخلاق هفتگی خود که با حضور طلاب و دانشجویان از شهرهای مختلف کشور برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم انسان را به سه اصل جهان دانی، جهان آرایی و جهان بانی دعوت کرده است که بخشی از این امور به مسائل اعتقادی، بخشی به مسائل اجتماعی و بخشی نیز به مسائل اخلاقی برمیگردد.
وی با بیان اینکه مسائل اخلاقی به جهان آرایی بر میگردد، تأکید کرد: فرد مؤمن زینت یک جامعه است زیرا نه بیراهه میرود و نه راه کسی را میبندد.
استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: ما با دوگونه مؤدبانه و غیر مؤدبانه میتوانیم حرف بزنیم و راه برویم، ادب، هنر در رفتار، گفتار و کردار است که باید به آن توجه کرد.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این نکته ما موظف هستیم جهان را بیارائیم، تاکید کرد: زیبایی جهان به ادب مردمان آن جامعه و سرزمین است، انسانی که حیات انسانی خود را به بازی نگیرد میشود مؤدب.
مفسر بزرگ قرآن کریم تاکید کرد: انسان نباید به میل خود در امور بازیگری کند ، مؤمن از کار بیهوده و یاوه رویگردان است، آیات و روایات زیادی نیز این مساله را تایید میکند.
مرجع جهان تشیع خاطرنشان کرد: انسان مؤمن نه تنها به سمت بازیگری نمی رود، بلکه مجذوب بازی هم نمیشود و با دسیسه شیطان هم از پای در نمیآید.
وی تاکید کرد: گاهی دیو شیطنت احرام میبندد و میخواهد دور کعبه دل طواف کند و منتظر فرصتی برای ورود و نفوذ است، فرد مؤمن در این گونه مواقع بصیر است و شیطان را طرد می کند؛ جامعه نیز اگر این گونه باشد آرایش می یابد.
آیت الله جوادی آملی در ادامه گفت: انسان وقتی کمالات را عطیه خدا دانست و به فقر خود واقف شد، معلوم می شود هرچه دارد از ناحیه ذات اقدس اله است و باید همواره شاکر و قدردان خدا باشد.
وی تصریح کرد: اگر فیض خدا بر ما بتابد توفیق نصیب ما می شود، وقتی فیض الهی نباشد اگر خودمان را بخواهیم حساب کنیم همچون یک ذره و مثقال و بلکه کوچک تر از آن هستیم.
استاد برجسته حوزه علمیه در ادامه با اشاره به نامه چهارم امام علی(ع) در کتاب نهج البلاغه، بیان داشت: امام علی وقتی که عده ای زمینه جنگ جمل را فراهم کردند، وارد بصره شدند، والی بصره که از طرف ایشان منصوب بود گزارشی خدمت امام ارائه کرد.
آیت الله جوادی آملی یادآور شد: حضرت علی(ع) نیز نامه ای به او مرقوم کردند و تاکید کردند: اینها که شورش کردند اگر برگشتند و از حکومت مرکزی اطاعت کردند که این همان چیزی است که ما می خواهیم، اما اگر لوازم و ملزومات حادثه طوری است که آنها را به سمت اختلاف و انشقاق جامعه کشاند با این طیف مقابله و برخورد کن.
وی در پایان تصریح کرد: امام علی (علیه السلام) همچنین در این نامه تصریح کردند یک عده مطیع و یک عده هم ساکت، منزوی و بی تفاوت هستند، از افراد مطیع کمک بگیر و به افراد بی تفاوت و منزوی نیز کاری نداشته باش، چون افراد بی تفاوت اگر هم وارد صحنه شوند دیگران را متزلزل می کنند.
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۸
قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید جهان تشیع با تاکید بر اینکه ما موظف هستیم جهان را بیارائیم تصریح کرد: زیبایی جهان به ادب مردمان آن جامعه و سرزمین است.