به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، جواد ششگلاتی پیش از ظهر شنبه در یک نشست خبری افزود: موضوع نامگذاری معابر به یکی از چالش های فرهنگی تبریز تبدیل شده بطوریکه مسافران و گردشگران برای دریافت آدرس با مشکلات بسیاری مواجه می شوند.
وی یادآور شد: در کلانشهر تبریز برای نامگذاری خیابانها اصل عدم تکرار رعایت نشده و دو یا چند خیابان با اسامی چون: باکری، چمران، طالقانی و ... نامگذاری شده که مسافران و حتی خود شهروندان را با اشتباه مواجه می کند.
ششگلانی با بیان اینکه شورای شهر یکی از اولویت های خود را برای اصلاح این معضل فرهنگی و شهری بنا نهاد افزود: برای ایجاد هماهنگی در نامگذاری معابر تبریز و ساماندهی این موضوع، شورای نامگذاری متشکل از 13 نهاد مسئول در این زمینه تشکیل شده و تمام این کلانشهر توسط کمیته های تخصصی در حال ارزیابی است تا نامهای تکراری حذف و اسامی جدیدی برای آنها انتخاب شود.
وی همچنین با اشاره به تغییر نام برخی از خیابانها و شهرکهای تبریز تصریح کرد: این شورا اقدامات خود را برای ساماندهی اسامی معابر تبریز آغاز کرده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز با بیان اینکه با عضویت نهادهایی چون بنیاد شهید در شورای نامگذاری معابر تبریز، نظر خانواده های محترم شهدا و ایثارگران نیز جلب خواهد شد تاکید کرد: طرح ساماندهی اسامی تبریز در عرض شش ماه آینده اجرا شده و نامگذاری خیابانها یک کاسه خواهد شد.
ششگلانی همچنین با انتقاد از آلودگی بصری و شکل و چیدمان نامناسب تابلوهای مختلف در سطح شهر گفت: گرچه شهرداری هم برای اصلاح و ساماندهی از تابلوها اقداماتی انجام می دهد اما در اصل باید خود مردم و شهروندان ما را در زیباسازی و ساماندهی تابلوهای مختلف یاری دهند.
تبریز با کمبود زیرساختهای فرهنگی روبروست
جواد ششگلانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کلانشهر تبریز با معضلی به نام کمبود زیرساختهای فرهنگی روبروست افزود: در این میان، بحث فرهنگ عمومی شهروندی مسئله ای است که باید برای ارتقای آن اقداماتی اساسی انجام شود.
وی یکی از دلایل این معضل را یکپارچه نبودن فعالیتهای فرهنگی در حوزه مسائل شهری خواند و افزود: در برنامه چهارم توسعه قرار بود 22 وظیفه نهادهای مختلف دولتی به شهرداری ها واگذار شده و با نظارت شوراهای اسلامی اعمال شود اما متاسفانه این مهم محقق نشده است.
ششگلانی با اشاره به فعالیتهای جداگانه و "جزیره ای" دستگاههای مختلف در حوزه های عمرانی و فرهنگی در شهر تصریح کرد: در بسیاری از این موارد، فعالیت های پراکنده موجب خنثی شدن اقدامات دستگاهی دیگر می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز ادامه داد: عدم یکپارچه سازی مدیریت شهری موجب سوخت و سوزهای بیهوده و تلف شدن انرژی و منابع ملی در اجرای پروژه های مختلف شهری می شود.
تبریز مقام دوم بهداشت عمومی و رعایت اصول زیست محیطی شهری در کشور
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت های گسترده شورای سوم در خصوص ارتقای شاخص های شهری کلانشهر تبریز افزود: با اجرای برنامه های تدوین شده، شهرداری تبریز از نظر ارتقای بهداشت عمومی، خدمات شهری و نیز رعایت اصول زیست محیطی در کشور مقام دوم را کسب کرده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته در سطح شهر تبریز افزود: امکانات و برنامه های فرهنگی اجرا شده در این شهر طی سه سال گذشته، تبریز را به رتبه های برتر کلانشهرهای کشور در این حوزه ارتقاء داده است.
ششگلانی در عین حال یادآور شد: ما نیز قبول داریم که با توجه به وسعت و جمعیت تبریز، برنامه های اجرا شده پاسخگوی نیازهای عموم نبوده است.
پنج درصد بودجه شهرداری، فرهنگی است
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز از اختصاص پنج درصد بودجه شهرداری تبریز به ایجاد زیرساخت و نیز اجرای برنامه های فرهنگی خبر داد و افزود: 36 میلیارد تومان از بودجه 600 میلیارد تومانی شهرداری تبریز به حوزه فرهنگی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه شاید این بودجه در نظر اول چندان کافی به نظر نیاید یادآور شد: با توجه به اینکه در ابتدای آغاز به کار شورا، بودجه فرهنگی این کلاشنهر تنها 9 میلیارد تومان بود، این اعتبار چندان نامناسب نیست.
ششگلانی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به مقوله فرهنگ عمومی در تبریز تصریح کرد: توجه اعضای شورا این است که در سالیان آتی، سهم حوزه فرهنگ از بودجه شهرداری بیش از پنج درصد باشد.
ایجاد زیرساختهای فرهنگی - ورزشی در تبریز
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز عملکرد شورای سوم و شهرداری تبریز در ایجاد زیرساختهای عمرانی-فرهنگی را مناسب توصیف کرد و افزود: با وجود اختصاص بودجه 51 میلیارد تومانی بخش فرهنگ در سال گذشته خوشبختانه کارهای مناسبی برای ایجاد زیرساختها و احداث اماکن فرهنگی - ورزشی صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: احداث 10 سالن چندمنظوره ورزشی در مناطق 10گانه تبریز، احداث دو زورخانه ورزشهای باستانی در تبریز و برنامه ریزی برای احداث سه زورخانه دیگر، ایجاد پنج فرهنگسرا، ایجاد بزرگترین فرهنگسرای تبریز در محل کشتارگاه قدیمی شهر و نیز برنامه ریزی برای ساخت بزرگترین تالار شهر نیز ایز دیگر اقدامات انجام گرفته بوده است.
ششگلانی همچنین از ایجاد پنج مجموعه ورزشی پنج هزار نفری در مناطق مختلف تبریز خبر داد و افزود: در گذشته امکانات رفاهی و تفریحی و فرهنگی و ورزشی به صورت عادلانه در سطح شهر توزیع نشده بود اما از آغاز شورای سوم، برخورداری تمام نقاط شهر از امکانات مناسب در اولویت قرار گرفته است.
راه اندازی خانه های فرهنگی
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز راه اندازی خانه های تشکل های فرهنگی را از دیگر اقدامات شهرداری تبریز خواند و افزود: در این خصوص راه اندازی خانه های هنرمندان، شاعران، مداحان و دیگر انجمنهای فرهنگی-هنری که دارای مجوز ارشاد هستند در برنامه های شورا و شهرداری است.
وی با تاکید بر لزوم کمک به سمن های مردمی ( NGO ها) گفت: به زودی ساختمانی توسط شهرداری احداث شده و تمام گروه های مردم نهاد در آن ساختمان تجمیع شده و از امکانات مناسبی برخوردار خواهند شد.
به گفته ششگلانی، بودجه ای ویژه تخصیص یافته تا به این گروههای مردمی که نقش و تاثیر خوبی در ارتقای فرهنگ عمومی دارند کمکهای مالی نیز انجام گیرد.