سرهنگ کاظم علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد با بیان اینکه اعتیاد منشا آسیبهای اجتماعی است، اظهار داشت: اعتیاد، ارمغان نابودی و دشمن انسان، خانواده و جامعه است.
وی ادامه داد: امروزه اعتیاد مشکل بزرگ جوامع مختلف است و خسارات زیانباری را در جامعه بر جای گذاشته است.
ناآشنایی جوانان با خطرات مواد مخدر صنعتی مهمترین عامل گرایش
فرماندهی نیروی انتظامی استان لرستان تغییر مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی را به عنوان یک تهدید جدی برای جامعه ارزیابی کرد و یادآور شد: از جمله مهم ترین دلایلی که باعث اعتیاد جوانان و نوجوانان به مواد مخدر صنعتی شده است عدم آشنایی با این نوع از مواد مخدر مرگبار است.
سرهنگ علیزاده ادامه داد: متاسفانه آگاهی جوانان و نوجوانان از این ماده مخدر بسیار محدود است و عمده آنها از خطرات و پیامدهای آن بی اطلاع هستند.
وی بی توجهی برخی خانواده ها و عدم نظارت کافی بر رفت و آمد فرزندان را یکی دیگر از عوامل اعتیاد به مواد مخدر در جامعه دانست و یادآور شد: خانواده ها باید فرزاندان خود را از عواقب ویرانگر مواد مخدر آگاه سازد.
مبارزه با اعتیاد مستلزم عزم ملی و عمومی است
فرماندهی نیروی انتظامی استان لرستان همچنین به وجود پدران معتاد در خانواده و اختلال در روابط اجتماعی خانواده اشاره کرد و گفت: اعتیاد پدران فرزندان را در دریافت عطوفت و حمایت پدری در شرایط نامطلوب قرار می دهد و کارکردهای خانواده در ابعاد مختلف را که تعیین کننده پایگاه اجتماعی فرزندان و جامعه است را دچار اختلال می کند.
سرهنگ علیزاده از اعتیاد به عنوان منشا همه آسیب های اجتماعی دیگر یاد کرد و بیان داشت: شیوع اعتیاد در اقشار مختلف جامعه موجب از هم پاشیدگی کانون خانواده ها و افزایش جرایمی از قبیل سرقت در جامعه می شود.
وی مبارزه با بلای خانمانسوز اعتیاد را مستلزم عزم ملی و عمومی در این زمینه دانست و از شهروندان لرستانی خواست هر گونه موارد مشکوک در این زمینه را به مرکز 110 گزارش دهند.
انهدام سه کارگاه تولید مواد مخدر شیشه در لرستان
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: تغییر مصرف مواد مخدر صنعتی به جای سنتی به عنوان تهدیدی جدی برای جامعه محسوب می شود.
سرهنگ غلامعباس غلامزاده ادامه داد: این در حالیست که در 9 ماه نخست سالجاری سه کارگاه تولید مواد مخدر شیشه در لرستان منهدم شده است.
وی اعتیاد را یک بیماری اجتماعی دانست و بیان داشت: عوارض ناشی از اعتیاد علاوه بر اینکه یک تهدید جدی برای جامعه محسوب می شود زمینه ساز سقوط هنجارهای فرهنگی و اخلاقی نیز است.
اعتیاد زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزشهای فرهنگی و اخلاقی
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان لرستان تصریح کرد: تا زمانیکه به علل گرایش افراد به اعتیاد توجه نشود درمان های جسمی و روانی تنها برای مدتی نتیجه بخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار مواد مخدر می شود.
سرهنگ غلامزاده ادامه داد: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهم ترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که جامعه با آن درگیر است.
وی با تاکید بر اینکه ویرانگری حاصل از اعتیاد زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی می شود، خاطر نشان کرد: پدیده شوم قاچاق مواد مخدر بیش از آنکه فعالیتی سوداگرانه، تجاری و اقتصادی باشد ابزاری کارآمد و موثر در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهای توسعه نیافته است.
گسترش دامنه اعتیاد به قشر تحصیل کرده
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان لرستان همچنین به عوامل شیوع مواد مخدر در کشورمان اشاره کرد و همسایگی با کشور افغانستان را از جمله مهم ترین این عوامل دانست.
سرهنگ غلامزاده با بیان اینکه گسترش دامنه مصرف مواد مخدر در جامعه امروزی به حدی است که حتی قشر متفکر و تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است، یادآور شد: شیوع مواد مخدر در کشور به عنوان مهم ترین آسیب اجتماعی مطرح است که علاوه بر پیامدهای اقتصادی، سلامت روانی جامعه را نیز با خطرات جدی روبه رو کرده است.
وی تقویت و توسعه شبکه های اطلاعاتی در انهدام باندهای توزیع مواد مخدر، بهره گیری از توان بالقوه مردمی در راستای جلوگیری از توزیع مواد مخدر و قرص های روانگردان و آگاه کردن جوانان و نوجوانان را از راهکارهای مناسب در این راستا دانست.