به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد تقی سبحانی نیا با تاکید بر ایجاد رشته های علوم انسانی، اسلامی اظهار داشت: در این صورت است که نوآوریهای ما دارای نوآوریهای به روزی خواهد شد که علاوه بر استخراج متن دین از منابع دینی آن را به نوآوریهای جدیدی نیز تبدیل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه معنای وحدت حوزه و دانشگاه با تلفیق مهارت حوزوی و معارف دانشگاهی حقیقت خارجی پیدا می کند افزود: در این صورت هم علوم اسلامی پویای جدیدی پیدا می کنند و هم می توان نیازمندیهای روز جامعه را با استفاده از مواد خام علوم اسلامی و مواد خام علوم انسانی را با رویکرد اسلامی استخراج کنیم.
معاون فرهنگی دانشکده علوم حدیث به دلایل غریب بودن رشته های علوم انسانی نیز اشاره ای کرد و گفت: رشته های علوم انسانی به دلیل دریافت مواد خام خود از منابع غربی و عدم وجود منابع کافی داخلی دچار نهضت ترجمه و غربت شده اند.
سبحانی نیا تاکید کرد: تنها راه خروج علوم اسلامی و انسانی از غربت و هم چنین وحدت حقیقی بین حوزه و دانشگاه تاسیس مرکز، دانشگاه و یا موسسه علمی بزرگی است که عمده رشته مطالعاتی آن مطالعات بین رشته ای باشد.
وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه آنگونه که باید ایجاد نشده و تلاش برای قراردادن واحدهای دروس دینی و مذهبی برای ورود معارف در داخل حوزه و دانشگاه و انتخاب استادان حوزوی در این خصوص نتوانست یگانگی را بین حوزوی و دانشگاهی ایجاد کند که عامل اصلی آن وجود مشکلات بارز در زیرساختها است.