زنجان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه برای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده کشور بسترهای لازم فراهم شده است، گفت: برای محقق شدن این مهم، همکاری و مشارکت انبوه ‌سازان لازم و ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، احمد صادقی شامگاه شنبه در جمع انبوه ‌سازان استان با بیان اینکه احیای بافتهای فرسوده نیازمند مشارکت همه اقشار مردم به ویژه ساکنین این مناطق است، افزود: با توجه به اهمیت موضوع، دولت در راستای تحقق احیای بافت‌ های فرسوده، همه بسترهای لازم را فراهم کرده است.
 
وی با تأکید بر اینکه دولت وظیفه خود را در قبال احیای بافتهای فرسوده با ایجاد بسترهای لازم از جمله ارائه بسته ‌های حمایتی در این زمینه انجام داده است افزود: سال گذشته برای احیا و نوسازی بافت های فرسوده کشور بیش از چهار هزار و 315 میلیارد ریال هزینه و در سال جاری نیز برای احیای 65 هزار واحد وامهای نوسازی 200 تا 250 میلیون ریالی پرداخت شده است.
 
صادقی افزود: وزارت مسکن و شهرسازی برای نوسازی 150 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده با اعتبار بالغ بر دو هزار میلیارد ریال برای سال آینده برنامه ریزی کرده است.
 
صادقی افزود: در بحث احیای بافتهای فرسوده، مردم به عنوان محور اصلی این برنامه نقش بسزایی ایفا می ‌کنند که امیدواریم با رویکرد جدی نسبت به این بحث، شاهد تسریع در اجرای احیای بافت‌ های فرسوده کشور باشیم.
 
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری  با بیان اینکه ارائه بسته‌ های حمایتی برای احیای بافت‌ های فرسوده در کشور تا حدود زیادی توانسته است در روند اجرای مطلوب این برنامه مؤثر واقع شود، گفت: دولت در این بسته حمایتی، مواردی همچون ارائه تخفیف در پرداخت عوارض احیا و نوسازی واحدهای فرسوده، پرداخت کمک ودیعه مسکن، اختصاص اعتبار برای بازگشایی معابر و همچنین مجوز انتشار پنج هزار اوراق مشارکت توسط شهرداریها را برای این منظور در نظر گرفته است.
 
صادقی از طرح ودیعه مسکن به عنوان یکی از مهمترین امتیازات و موارد مطرح شده در بسته حمایتی دولت یاد کرد و گفت: با استفاده از مزایای این طرح، بخش عمده‌ای از مشکلات خود مالکان و سرمایه‌ گذاران در بحث احیای بافتهای فرسوده رفع خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات پیش روی احیای بافتهای فرسوده در کشور بحث اطلاع‌رسانی است، افزود: علاوه بر بسته حمایتی که دولت در این زمینه در نظر گرفته است، فرهنگسازی و تبلیغ مناسب برای تشویق و ترغیب مالکان واحدهای مسکونی حاضر در بافت فرسوده می‌تواند در تسریع روند احیای این مناطق مؤثر باشد.