رشت - خبرگزاری مهر: معاون ساخت و نگهداری راههای روستایی وزارت راه وترابری از اختصاص بیش از 180 میلیارد ریال اعتبار ملی برای راههای روستایی استان خبر داد.

سید حسین میرشفیع در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال جاری سه هزار و 280 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای راههای روستایی کشوراختصاص یافته که از این میزان افزون بر 180 میلیارد ریال برای راههای روستایی گیلان در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این از محل اعتبارات استانی نیز برای ساخت و نگهداری راههای روستایی اعتباراتی در نظر گرفته شده که ازسوی کمیته برنامه ریزی استان اختصاص داده می شود.

معاون ساخت ونگهداری راههای روستایی وزارت راه و ترابری با بیان اینکه مشارکت مردم در ساخت راههای روستایی در پیشبرد توسعه راهها بسیار موثر است، گفت: مشارکت مردم در بازگشایی و زیرسازی راههای روستایی باعث تسریع در امور آسفالت این راهها می شود.

وی اظهارداشت: علاوه بر کل فعالیتهای برنامه ریزی شده در سال جاری، برای راههای روستایی که مردم زیرسازی آن را انجام دهند از محل اعتبارات ملی آسفالت آن را اضافه تر از اعتبار قبلی با استفاده از روشهای جدید علمی وکم هزینه با کیفیت بالا و با روش تثبیت بستر و رویه های بتنی انجام خواهیم داد وامسال نیز با حمایت مسئولان محلی 200 کیلومترآسفالت راههای روستایی اضافه بر ظرفیت استان اجرا می شود.

میرشفیع هدف گذاری برنامه پنجم برای راههای روستایی را برخورداری روستاهای بالای 50 خانوار از آسفالت عنوان کرد و گفت: درحال حاضر افزون بر83 درصد روستاهای بالای 50 خانوار گیلان از آسفالت بهره مند هستند و تتمه کار باقیمانده را در سالجاری و سال آینده تکمیل خواهد شد و جلوتر از استانهای دیگربرخورداری ازآسفالت روستاهای بالای 50 خانوارگیلان را به 100 درصد خواهیم رساند.

وی با اشاره به مراحل اجرایی این اقدام خاطر نشان کرد: اجرای این طرح در چند مرحله انجام می گیرد بطوریکه پس از شناسایی روستاهای بالای50 خانوار واعلام آمادگی روستائیان برای تعریض و زیرسازی، از سوی استانداری مورد بررسی قرارگرفته وسپس برای نقشه برداری وتائید مشخصات هندسی واجرای پروژه و نظارت برآن به اداره کل راه و ترابری استان واگذار می شود.

معاون ساخت ونگهداری راههای روستایی وزارت راه وترابری با بیان اینکه برای اجرای آسفالت روستاها نیازی به استفاده از روشهای سنتی نیست، افزود: بدلیل کمبود مصالح مرغوب می توان برای تثبیت رویه راه ازآب آهک استفاده کرد و همچنین درمناطق ییلاقی از مصالح کوهی مرغوب برای زیرسازی بهره برد.

وی همچنین کیفیت اجرای پروژه ها را بسیارحائز اهمیت دانست و گفت: دراین زمینه باید سخت گیری های لازم فنی با کمک آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک اعمال شود.

میرشفیع در ادامه تملک حریم راهها بوسیله کاشت نهال، ایمن سازی بیشتر تقاطعها ودوربرگردانها وارتقاء مشخصات راهها با توجه به وضعیت ترافیک را از فعالیتهای درحال اجرا برای راههای روستایی عنوان کرد.