دکتر جفری جردن استاد فلسفه در دانشگاه دلاور آمریکا در مورد تعریف تفکر اصیل و شاخصهای آن به خبرنگار مهر گفت: تفکر اصیل حداقل از دو جزء و بخش تشکیل شده است. اولین و مهمترین جزء بکارگیری روشهای قابل قبول هنگام استدلال و تفکر است.
وی تصریح کرد: روشهای قابل قبول و قابل اتکا میتوانند رسیدن به حقیقت را تسهیل کنند. به عبارت دیگر کاربست روشهای قابل اتکا در استدلال و تفکر باعث تسریع در نیل به حقیقت خواهند شد.
جردن افزود: البته این قابل اتکا بودن روشها به معنای تضمین درست بودن حقیقت نیست بلکه وقتی صحبت از رسیدن به حقیقت میشود راهها و شیوههای قابل اتکا، احتمال نیل به حقیقت را افزایش میدهند و بهترین راهنما برای رسیدن به حقیقت هستند.
مؤلف "فلسفه دین" با اشاره به اینکه علوم و معارفی چون فلسفه، منطق و روش شناسی در ریاضیات و علوم بدنبال در اختیار قرار دادن درک و فهم بهتر و قابل اتکاتری از تفکر و استدلال هستند، به تشریح بعد و جزء دوم تفکر اصیل پرداخت و گفت: بعد و جزء دوم تفکر اصیل در مقایسه با جزء اول که اشاره شد چندان مهم نیست. این بخش مربوط به باور در مورد اسدلال درست و انگیزه درست است. به این معنا که برای شخص این سؤال پیش میآید که این استدلال به چه معناست؟
وی یادآور شد: بر این اساس اصیل بودن نه تنها نیاز به شیوهها و روشهای درست و قابل اتکا در استدلال و تفکر دارد بلکه مستلزم این است که شخص باور خود را با نتایج حاصل از آن شیوه تفکر و استدلال درست منطبق سازد.
جردن در مورد علل نیاز به تفکر اصیل در عصر کنونی تصریح کرد: تفکر اصیل و نیاز به تفکر قابل اتکا و قابل اطمینان نیاز همه اعصار و نقطه برجسته تاریخ بشر است. امروزه تکنولوژی و صدماتی که در نتیجه استفاده نامناسب از آن متوجه بشریت شده باعث شده نیاز به تفکر اصیل بیش از پیش احساس شود.
مؤلف "فلسفه دین" در پایان تأکید کرد: بر این اساس تفکر اصیل درباره موضوعات اخلاقی حداقل از حیث اهمیت به اندازه موضوعات تجربی مهم است.