گروهی از دانشمندان کانادایی در بررسیهای خود نشان دادند که مغز به همان اندازه که از خوردن غذا لذت می برد، موسیقی را هم دوست دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه مگ گیل مونترال کشف کردند که موسیقی همان اثری را بر روی مغز می گذارد که یک غذای خوشمزه ایجاد می کند.

به طوریکه در این شرایط هورمون دوپامین، انتقال دهنده عصبی خوشحالی ترشح می شود. این نورولوژیستها با استفاده از پرتونگاری مقطعی پوزیترونی و رزونانس مغناطیسی مغز داوطلبان را درحالیکه مشغول گوش دادن به موسیقی بودند تحت کنترل قرار دادند.

نتایج این بررسیها حاکی از آن بود که موسیقی که مورد توجه فرد است در همان منطقه ای پردازش می شود که به تحریکات ناشی از خوردن یک غذای لذیذ پاسخ داده می شود.

نتایج این تحقیقات توضیح می دهد که چرا موسیقی همانند تنوع غذایی تا این حد در بین فرهنگهای مختلف محبوبیت دارد.

این تحقیقات همچنین تائید می کند که برای ترشح دوپامین در مغز نیازی به گوش دادن به موسیقی دارای شعر نیست، بنابراین حتی موسیقی کلاسیک نیز همان اثرات موسیقی دارای شعر را برجای می گذارند.

براساس گزارش Scientific American، تصویربرداری از مغز نشان داد زمانیکه داوطلبان مشغول گوش دادن به موسیقی مطلوب خود بودند دوپامین بیشتری نسبت به زمانی که به سایر قطعات موسیقی گوش می دادند به فضای مخطط مغز پمپاژ شد.