به گزارش خبرگزاری مهر، محمد هادی حیدرزاده رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه 29 دی ماه روز هوای پاک نامگذاری شده تاکید کرد: امسال همانند سالهای قبل از آبان ماه سال جاری شورای سیاستگذاری هوای پاک شهرداری با حضور ارگارنها و سازمانهای زیر مجموعه شهرداری تهران تشکیل شد و محوریت برنامه های روز هوای پاک سال جاری قانون و هوای پاک نامگذاری شد.
وی اضافه کرد: روز هوای پاک صرفا بهانه ای است برای جلب مشارکت مردم و مسئولین به اهمیت مقوله آلودگی هوا که در این روز نمادین شهرداری تهران با تمام ظرفیت در جهت برگزاری هدفمند برنامه ها به شهروندان خدمت می کند.
حیدرزاده با بیان اینکه امسال شرایط آب و هوای تهران شرایط خاصی داشت افزود: به نظر می رسد که روز هوای پاک می تواند روزی در زمینه اعلان مطالبات شهروندان در زمینه آلودگی هوا باشد و همچنین نقشی که دستگاههای حاکمیتی در این زمینه می توانند ایفا کنند بر این اساس برنامه های امسال دو جنبه اجرایی و آموزش و فرهنگ سازی دارد.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار در ادامه به اهم برنامه های اجرایی که در هفته منتهی به روز هفته هوای پاک برگزار می شود اشاره کرد: این برنامه ها شامل، بهره برداری از 11 ایستگاه سنجش آلودگی صوتی، انجام تست معاینه فنی تاکسی های شهر تهران، از رده خارج کردن تعدادی از تاکسی های ناوگان حمل و نقل عمومی، بهره برداری آزمایشی از تعدادی خطوط جدید و در حال احداث سامانه اتوبوسهای تندرو، رونمایی از تاکسی های جدید و دارای استانداردهای زیست محیطی است.
وی همچنین اظهار داشت: از دیگر برنامه های این روز برگزاری همایش راهکارهای استفاده از سیستم های بانکداری الکترونیک و افتتاح نرم افزار بانکداری الکترونیک بانک شهر و اهدا جوایز به دارندگان حساب همیار محیط زیست، افتتاح خانه سلامت ترمینال جنوب، افتتاح تاکسی سلامت، بهره برداری از تعدادی خودروهای ناوگان آتش نشانی،با استاندارد یورو 4،انجام معاینه فنی خودروهای ناوگان آتش نشانی است.
حیدر زاده اضافه کرد: افتتاح رسمی بخش محیط زیستی سامانه 137، بهره برداری و اضافه شدن 800 دستگاه دوچرخه جدید به ناوگان حمل و نقل غیر موتوری شهر تهران، برگزاری گارگاه آموزش ویژه خبرنگاران در زمینه آلودگی هوا، برگزاری نشست نخبگان حوزه محیط زیست با مسئولان، و انتشار بیانیه تهران 89 که این بیانیه راهکارهای نخبگان حوزه آلودگی هوا در زمینه مدیریت و کاهش بحران آلودگی هوا را ارائه می دهد.
وی در ادامه به آغاز طرح آموزشی رابطین کوهستان مناطق 22 گانه اشاره کرد و افزود: این طرح در برج میلاد روز سه شنبه 28 دی ماه افتتاح خواهد شد که نحوه بهره برداری از کوهستان با رعایت الزامات زیست محیطی به رابطین آموزش آموزش داده می شود.
همچنین حیدر زاده گفت: برگزاری همایش بانو و هوای پاک در فرهنگ سرای بانو با رویکرد علمی و تاثیری که آلودگی هوا بر بانوان می گذارد و نقشی که زنان جامعه می توانند در بحث آموزش و فرهنگ سازی در زمینه کاهش آلودگی هوا داشته باشند، برگزاری بیش از 90 برنامه در بوستانها، خانه های اسباب بازی و خانه های سلامت در مناطق 22 گانه، برگزاری جشنواره دوچرخه سواری 500 نفره در روز اول بهمن ماه در منطقه 12، برگزاری جنگ کودک و هوای پاک با محوریت آلودگی هوا هر روز از ساعت 16 الی 19 در فرهنگسرای شفق از اهم برنامه های اجرایی در هفته هوای پاک خواهد بود.
حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینکه امسال سازمانهای مردم نهاد نقش پررنگی در برگزاری برنامه ها داشته و هر سمن مسئولیت اجرای برگزاری برنامه های فرهنگی و آموزش یک فرهنگسرا را بر عهده گرفته است گفت: روز پنج شنبه گردهمایی بزرگ سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی با محوریت هوای پاک در فرهنگسرای اشراق که در حقیقت اختتامیه برنامه های NGOها در این هفته خواهد بود برگزار می شود.
وی با اشاره به فراخوان نخستین فستیوال هنری کودکان و نوجوانان و هوای پاک با همکاری دفتر سازمان ملل در ایران گفت: با هماهنگی که با مرکز فعالیت های دینی ائمه جماعات مساجد شهر تهران صورت گرفته نیز ائمه جماعات در طول این هفته در مساجد در زمینه اهمیت مقابله با آلودگی هوا و نقش مشارکت شهروندان صحبت خواهند کرد.
وی در ادامه گفت: اعتقاد بر این است که روز هوای پاک صرفاً بهانه ای است برای جلب مشارکت مردم و مسئولین به اهمیت مقوله آلودگی هوا و با توجه به اینکه روز هوای پاک یک روز نمادین است اما سیاست شهرداری تهران این است که در این روز نمادین با برگزاری برنامه ها ی اجرایی هدفمند به شهروندان خدمت کند و امیدواریم که توجه به آلودگی هوا صرفاً در یک روز خلاصه نشود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه وضعیت هوای تهران به سوی میرود که اگر از سال آینده خوب مدیریت نشود و نگاه و تفکر ملی در این زمینه وجود نداشته باشد در سالهای آینده روز 29 دی ماه روز در آرزوی هوای پاک نامگذاری خواهد شد که براین اساس هماهنگی و اجرای مسئولیتها و برنامه ها باید اولویت همه دستگاهها با نظارت دستگاههای حقوقی که از اهمیت ویژ های برخوردار است قرار گیرد.