دکتر علی فریدونی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم از تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز در استان قم خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه ورود خیرین در عرصه مدرسه سازی تا کنون توانسته بخش عمدهای از نیاز به فضای آموزشی را در کشور مرتفع سازد، قرار است در سطح ملی نیز این کار در خصوص ساخت کتابخانهها صورت گیرد و در استان قم نیز انجمن خیرین کتابخانه ساز تشکیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: در راستای بهسازی و ساخت کتابخانههای بیشتر در مناطق و شهرهای مختلف، سیاست نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر این است تا در این خصوص از خیرین دعوت نماید و تا کنون نیز اساس نامه و مرام نامه تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز تهیه شده و کار در حال پیگیری است و در استان قم هم مقدمات انجام گرفته و با حضور خیرین استان جلساتی برگزار گردیده است و منتظر مجوز نهایی آن هستیم.
اعتبار 50 میلیارد ریالی کتابخانه مرکزی قم در سفر رهبر انقلاب به قم تصویب شد
فریدونی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ساخت کتابخانه مرکزی در قم بیان داشت: ساخت کتابخانه مرکزی در سفر مقام معظم رهبری به قم با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال به تصویب رسید که اعتبار آن نیز ابلاغ شده است و اخیرا در جلسه انجمن کتابخانههای استان نیز مصوب شد تا ظرف مدت دو هفته شهرداری و شورای اسلامی شهر نسبت به تعیین مکان احداث این کتابخانه اقدام نمایند.
وی با اشاره به ویژگیهای این کتابخانه گفت: طرح احداث این کتابخانه تهیه شده است و در آن تمامی ویژگیهای یک کتابخانه استاندارد از جمله فضایی به متراژ ۸ تا ۱۰ هزار متر مربع، سازه استاندارد، جامع بودن امکانات پژوهشی، آموزشی، رفاهی و نرم افزارهای مدرن، تمرکز تمامی خدمات در یک جا، تحت پوشش قرار دادن بیش از ۲۵ هزار نفر و... در نظر گرفته شده است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان قم با بیان اینکه کتابخانهها در گذشته تنها برای رفع نیازهای روزمره به کتاب طراحی میشد، تصریح کرد: کتابهای استان قم نیز تا حد زیادی از شاخصهای کتابخانههای استاندارد از جمله متراژ بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ متر مربع، خدمات دهی به ۲۵ هزار نفر و فضای استاندارد فاصله دارند و کتابخانههای موجود استان، تنها به نیازهای محدود دانش آموزان و دانشجویان در سطح کتابهای عمومی پاسخ میدهند که با راه اندازی کتابخانه مرکزی، نیازهای تحقیقاتی و پژوهشی، محققان و پژوهشگران نیز در حد وسیح مرتفع خواهد شد و انشاءالله که بتواند در آینده به یکی از بزرگترین پایگاههای علمی استان تبدیل شود.
قم نیازمند 17 کتابخانه استاندارد است
فریدونی در ادامه بر سالم سازی فضای شهری و ارتقای فرهنگ عمومی در جامعه تاکید کرد و افزود: پایه و اساس فرهنگ سازی، علم آموزی است و مهمترین ترین ابزار علم آموزی کتاب است لذا کتاب از ابزارهای اصلی فرهنگ سازی به شمار میرود و باید برای توسعه فرهنگ مطالعه آن، بیش از پیش تلاش شود.
وی در پایان به نیاز استان در خصوص بهسازی و ساخت کتابخانههای جدید اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر در استان قم تعداد ۵۳ کتابخانه اعم از نهادی و یا مشارکتی تحت پوشش اداره کل کتابخانههای استان قرار دارد و با توجه به نیازسنجیهای انجام گرفته استان نیازمند ۱۷ کتابخانه استاندارد جدید میباشد و این نیازسنجی نیز به مسئولین اعلام شده و پیگیریها برای احداث آنها در حال انجام است.
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۴
قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل کتابخانههای عمومی استان قم با تأکید بر لزوم بهسازی و گسترش کتابخانههای سطح استان بیان داشت: در این راستا انجمن خیرین کتابخانه ساز در قم تشکیل میشود.