به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعه جدید نشان می دهد داوطلبان حاضر در این مطالعه که از ضربان قلب خود آگاهی بیشتری دارند، در هنگام تصمیم گیری از اعتماد به نفس بالاتری برخوردارند و به صورت ناخودآگاهانه تصمیم های درست تری می گیرند.
محققان دانشگاه کمبریج 28 داوطلب را در بازی هایی شرکت دادند که در آن افراد در صورت انتخاب درست یک کارت پول دریافت می کردند، در این بازی داوطلب باید حدس می زد رنگ کارت انتخاب شده از میان چهار دسته کارت A، B، C و D با رنگ کارتی که از قبل انتخاب شده و کنار گذاشته شده است، برابری می کند یا نه، در حالی که میزان انتخاب درست یا نادرست در هر یک از دسته ها تعیین شده بود و محققان کارتها را به شکلی قابل پیش بینی روی هم چیده بودند.
محققان بدون در نظر گرفتن انتخابهای انجام گرفته، میزان برد در میان افرادی که از کارتهای A و B انتخاب می کردند را 60 درصد و میزان برد در میان داوطلبانی که از میان کارتهای C و D انتخاب می کردند را 40 درصد تعیین کرده بودند تا نشانه های متفاوت فیزیکی را در بدن افراد برنده و بازنده مورد بررسی قرار دهند.
به گفته محققان در هنگام باخت بدن افراد نشانه هایی از قبیل بالا رفتن ضربان قلب را به وجود می آورد. پیش از آغاز این آزمایش از داوطلبان خواسته شده بود ضربان قلب خود را شمارش کنند که بیشتر افراد قادر به انجام این کار نبودند. اما نتایج مطالعه نشان داد افرادی که توانسته بودند با دقت بیشتری تعداد ضربان قلب خود را بشمارند، در انتخاب کارتهای درست سریعتر و موفق تر بودند.
داوطلبان اعلام کردند از اینکه بعضی از دسته های کارت به گونه ای دستکاری شده بودند تا میزان برد و باخت در آنها تعیین شده باشد، آگاهی نداشته اند و پس از بارها تکرار به صورت ناخودآگاه به این موضوع پی برده اند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، محققان می گویند ضربان قلب دو داوطلب هنگامی که قصد انتخاب کارت را از دسته کارتهای خوب داشتند، بالا می رفت و در میان این افراد داوطلبانی که توانسته بودند ضربان قلب خود را با دقت شمارش کنند به تدریج پی به حیله دستکاری دسته های کارت می بردند.