رييس هيات مديره بورس اوراق بهادار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي"مهر"، زمان نامناسب عرضه سهام وناهماهنگي با شركت هاي بزرگ سرمايه گذار را از دلايل مهم فروش نرفتن عرضه سهام شركت هاي دولتي در بورس دانست و گفت: معمولا سهام هايي كه با وسعت بسيار زياد (5 هزار ميليارد ريال) در بورس عرضه مي شود نياز به هماهنگي و مذاكرات قبلي با خريداران عمده و به خصوص شركت هاي بزرگ سرمايه گذار دارد كه به نظر مي رسد چنين كاري صورت نگرفته است.
دكتر حيدر مستخدمين حسيني توضيح داد: درصورتي كه با شركت هاي بزرگ سرمايه گذار درباره عرضه سهام با اين وسعت هماهنگي شده باشد و مطمئن بوده باشند كه خريداري وجود ندارد، دليلي بر عرضه سهام در اين مقطع وجود نداشت. اين مسئله نشان مي دهد كه هماهنگي هاي لازم فوق صورت نگرفته و درنتيجه آنهم خريدار نيامده و تقاضا خودي را مطرح نكرده است.
به گفته وي، حتي چند تن ازمديران شركت هاي سرمايه گذارنيز از عدم مذاكره و صحبت با آنان درباره عرضه سهام با حجم بسيار زياد از سوي سازمان خصوصي سازي خبردادند.
مستخدمين حسيني تاكيد كرد: عرضه سهام شركت هاي دولتي با حجم پنج هزار ميليارد ريال در بورس شرايط مطلوب خود را مي خواهد. شرايط مطلوب نيز در وهله اول اين است خريداران عمده تاحدودي مشخص شده و اطلاعات لازم را در اختيار داشته باشند تا بتوانند بررسي وتجزيه و تحليل مالي را از وضعيت فعلي آن مجموعه ها، بنگاه هاي اقتصادي و برنامه هاي آينده آن شركت ها انجام دهند.
رييس هيات مديره بورس اوراق بهادار با بيان كه مردم تشكل ويژه اي براي خريد سهام با حجم بسيار زياد ندارند، ادامه داد: اين امر در وهله اول بايد توسط شركت هاي سرمايه گذار بزرگ كه به امر خريد و فروش سهام مي پردازند، صورت مي گرفت كه به نظرمي آيد به دليل ناهماهنگي با آنها اين اتفاق نيفتاد و سازمان خصوصي سازي احتمالا بايد پاسخ هاي لازم را در اين رابطه داشته باشد.
وي كه معاون حقوقي و پارلماني وزير امور اقتصادي و دارايي نيز است، با اشاره به افت شاخص هاي بورس در ماه مبارك رمضان گفت: اگرشاخص هاي بورس را در ماه رمضان نگاه كنيد، متوجه مي شويد كه شرايط بورس در اين ماه مبارك روند صعودي ندارد، از اين رو عرضه سهام با حجم پنج هزار ميليارد ريال در بورس در اين ماه مبارك نيز كار درستي نبود.
مستخدمين حسيني، همچنين با تاكيد بر اين كه فروش نرفتن عرضه سهام شركت هاي دولتي در بورس ربطي به مسايل سياسي ندارد، تصريح كرد: جايگاه بورس به گونه اي است كه نمي طلبد كليه اعضاي بورس اعم از دبيركل، هيات مديره و شوراي بورس وارد موارد سياسي قضيه شوند. اين كانون، كانوني اقتصادي بوده و درتنها حوزه هاي اقتصادي عمل كرده و خواهد كرد.
رييس هيات مديره بورس اوراق بهاداردر پايان آينده بورس را اميدواركننده ذكر كرد و گفت: بورس همچنان مقتدرانه و با حمايت مردم و سازوكارهاي جديدي كه براي آن ترسيم شده فعاليت خود را ادامه خواهد داد.