معاون آموزشی اورژانس کشور ضمن ارائه توصیه های ایمنی برای جلوگیری از زمین خوردن و شکستگیهای احتمالی در فصل زمستان، اعلام کرد: زمین خوردن و شکستگی یکی از شایعترین حوادث در فصل زمستان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرهاد رضوانی با اشاره به اینکه زمین خوردن یکی از شایعترین حوادث در فصل سرما محسوب می شود اظهارداشت: برای جلوگیری ازحوادث و ضربات فیزیکی ناشی از زمین خوردن، از کفشهای مناسب استفاده کنید و مناسب ترین کفش، کفشی است کــه کف آن عاج داشته باشد تــا هنگام راه رفتن تعادل حفظ شده و از سرخوردن جلوگیری کند.

وی همچنین تاکید کرد: استفاده از چکمه و کفشهای پاشنه بلند به علت برهم خوردن تعادل در سطوح لغزنده توصیه نمی شود.

رضوانی با اشاره به اینکه زمین خوردن در این فصل در کودکان و سالمندان شایعتر است افزود: به دلیل وضعیت سلامت بدن و پوکی استخوان در سالمندان، ‌گاهی یک زمین خوردن و یک ضربه کوچک می تواند سبب بروز شکستگی به ویژه در ناحیه مچ دست و یا ناحیه انتهایی فوقانی زانو یا لگن شود. بنابراین توصیه می شود در فصل سرما و درهنگام بارش برف با احتیاط قدم بردارید.

وی تصریح کرد: در صورتی که مسیرهای تردد یخ زده است، توصیه می شود از مسیرهای دیگری رفت و آمد کرده و به منظور جلوگیری از سرخوردن حتماًَ بر روی آن شن و یا ماسه پاشیده شود.

معاون آموزشی اورژانس کشور همچنین با اشاره با اینکه زمین خوردن و شکستگی یکی از شایعترین حوادث در فصل زمستان محسوب می شود اظهار داشت: با شروع فصل سرما و بارش برف، بیشترین صدمات ارتوپدی و شکستگی مربوط به سرخوردن افراد است و توصیه می شود در مواجهه با فرد دچار سانحه به هیچ عنوان او را تکان ندهند .

وی افزود: اگر عضوی دچار تورم، ضرب دیدگی و کبودی شد توصیه می کنیم عضو آسیب دیده را حرکت ندهند زیرا باعث بدتر شدن شکستگی و آسیب دیدگی بیشتر می شود.
 
معاون اورژانس کشور ادامه داد: اگر افراد محل آسیب دیدگی را نمی دانند، فرد را جابه جا نکنند و با اورژانس 115 تماس حاصل کرده و اجازه دهند تا نیروهای امداد مراحل درمانی را انجام دهند.
 
رضوانی تصریح کرد: برای جلوگیری از حرکت کردن استخوان، ‌توصیه می شود آن را آتل بندی کنند و عضو شکسته را ثابت نگه دارند. بدین منظور می توانند از کارتون های مقوایی، تخته چوب یا پلاستیک محکم استفاده کنند.
 
به گفته معاون آموزشی اورژانس کشور، آتل می تواند با تثبیت ناحیه آسیب دیده از حرکت استخوان شکسته و در نتیجه وخیم تر شدن آسیب بافتی جلوگیری کند.
 
وی با تاکید بر اینکه ‌اگر شکستگی در ناحیه ستون فقرات یا لگن باشد توصیه کرد: مصدوم را حرکت ندهند تا نیروهای امدادی درمحل حاضر شده و اقدامات امدادی را انجام دهند.