به گزارش خبرگزاری مهر، تحول فلسفی ناشی از فلسفه استعلایی کانت که بعدها به "ایدهآلیسم آلمانی" مشهور شد و در اندیشه فیلسوفانی چون فیخته، شلینگ و هگل بسط و توسعه یافت، هماکنون یکی از حوزههای بسیار مهم در فلسفه قارهای محسوب میشود که به واسطه اندیشه هگل بر جریانات اصلی بسیاری از اندیشمندان معاصر نیز تأثیر گذاشته است. این تأثیرگذاری اندیشه هگل تا بدان جاست که حتی شاید مانعی برای شناخت اندیشه دو فیلسوف مهم دیگر در این سنت فلسفی یعنی فیخته و شلینگ باشد.
با این حال و علیرغم انتقادات بسیاری که در قرن بیستم به ایدهآلیسم آلمانی وارد شده است باز میتوان گرایش و بازگشت دوبارهای را به این حوزه ملاحظه کرد.
هدف از برگزاری همایش "پیامدهای ایدهآلیسم آلمانی" گردهم آوردن اساتید و صاحبنظران گوناگون جهت بحث و بررسی پیرامون ایدهالیسم آلمانی و پیامدهای آن است تا به این موضوع بپردازند که چرا ایدهالیسم آلمانی همچنان اهمیت دارد و این سنت فلسفی چه چیزهایی میتواند برای جهان معاصر به ارمغان آورد.
بررسی ایدهالیسم آلمانی در نسبت با سایر گرایشها و جنبشهای فلسفی پس از خود، بازخوانی این سنت فلسفی، ارتباط ایدهآلیسم آلمانی و فلسفه تحلیلی و تفسیرهای جدید از کانت، فیخته، شلینگ و هگل از اصلیترین محورهای مورد بحث در این همایش خواهند بود.
مارکوس گابریل (دانشگاه بن)، ژان کریستف گودارد (دانشگاه تولوز)، آرنود فرانک (دانشگاه تولوز)، شان مکگرات (دانشگاه مموریال نیوفاوندلند) و دوین شاو (دانشگاه زین اتاوا) از جمله سخنرانان اصلی این همایش خواهند بود که 14 و 15 ماه می 2011 (24 و 25 اردیبهشت 1390) در کالج کیت هامبورگر در شهر بن آلمان برگزار میشود.