رشت - خبرگزاری مهر: رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان گفت: امسال برای سومین بار متوالی از یک ماهی اوزون بورون تخمک استحصال شده و ماهی هنوز زنده و به تغذیه خود ادامه می دهد.

محمد پور کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که " ماهیان خاویاری مولد با هدف استحصال خاویار بدون نیاز به مرگ ماهی مولد را برای حفظ ذخایر ماهیان خاویاری چگونه ارزیابی می کنید "، افزود: ماهیان خاویاری 10 تا 15 سال نیاز دارند تا به اولین مرحله تولید خاویار برسند، گرچه در سیستم پرورشی این مدت پنج تا هشت سال کاهش پیدا می کند و در گونه فیل ماهی این زمان به 10 سال نیز می رسد.

وی خاطر نشان کرد: پرورش دهنده تمایل دارد بعد از 10 سال با یکبار استحصال خاویار این ماهی ازبین نرود و بویژه برای تکثیر و بازسازی ذخایر ماهی که به عنوان خزانه ژنی به ویژه از رودخانه های اصلی مثل رودخانه سپید رود جمع آوری شده است با یکبار تکثیر و کشتن ماهی آن را از گردونه خارج نکنند.

رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: با تکنیک میکروسزارین می توان ازیک مولد بجای اینکه یکبار استحصال تخمک خاویار داشته باشند چندین بار این کار را تکرارکنند.

وی تاکید کرد: تکرار این حرکت باید براساس اصول ژنتیکی باشد که تلاقی های خویشاوندی در بین بچه های ها و فرزندان صورت نگیرد.

پورکاظمی درادامه با بیان اینکه این روش یکی از راهکارهای موثر است، یادآورشد: در برخی از کشورها حتی موفق شدند تا 10 بار از این مولد به روش میکروسزارین استحصال خاویار و تخمک داشته باشند.