دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری تخصصی در 28 بهمن ماه 89، از تغییرات در دفترچه سئوالات آزمون خبر داد و گفت: سئوالات آزمون برای همه گروه ها یکسان اما با چینش متفاوت ارائه می شود.

دکتر سیدامیرمحسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سی و هشتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بیش از 15 هزار نفر ثبت نام کرده اند که از این تعداد بیش از 8 هزار نفر زن و بیش از 6 هزار نفر مرد هستند.

وی افزود: برای این دوره از آزمون 18 حوزه امتحانی تعیین شده که نسبت به دوره گذشته کاهش داشته است و دلیل آن نیز افزایش امنیت آزمون است.

ضیایی یادآور شد: سئوالات برای همه گروه های آموزشی یکسان است اما چینش سئوالات متفاوت است.

وی با اشاره به تامین امنیت برای آزمون دستیاری پزشکی گفت: از روشهای متعددی برای حفظ امنیت آزمون استفاده می شود.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کارت ورود به جلسه نیز به صورت اینترنتی در روزهای 26 و 27 بهمن ماه توزیع می شود.

ابلاغ دستورالعمل تعیین میزان تعهد خدمت طرح دستیاران با سهمیه آزاد از سوی وزیر بهداشت

بر اساس ابلاغیه دکتر مرضیه وحید دستجردی، کلیه افرادی که بدون استفاده از هیچ سهمیه ای وارد دوره تحصیل در مقطع تخصص (دستیاری) می شوند، متعهدند حسب محل انجام خدمت به میزان نصف تا دو برابر مدت تحصیل خدمت کنند.

وزیر بهداشت در این ابلاغیه تاکید کرده است: در این راستا و به منظور تضمین اجرای تعهد مزبور، کلیه پذیرفته شدگان مکلف هستند قبل از ثبت نام، تضمین معتبر رسمی بسپارند. بر اساس این ابلاغ تعیین محل خدمت و میزان تعهد (از نصف تا دو برابر مدت تحصیل)، مطابق ضوابطی است که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می شود و متناسب با محل طرح است.

همچنین در این ابلاغ درباره میزان تعهدات سایر افراد که با سهمیه های مختلف در این آزمون پذیرفته می شوند، آمده است: سایر افرادی که از طرق مختلف و با استفاده از سهمیه خاص و سایر موارد وارد دوره تخصص می شوند به لحاظ میزان تعهد، تابع ضوابط و مقررات قبلی بوده و خدمت طرح خود را بر آن اساس انجام خواهند داد.

وزیر بهداشت تاکید کرده است: اخذ هر نوع تعهد مغایر با موارد فوق ممنوع بوده و دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکلف به حسن اجرای این دستورالعمل هستند. این دستورالعمل از سوی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است. 

آخرین وضعیت فعالیت موسسات کنکور دستیاری 

همچنین دکترمحمدعلی محققی-معاون آموزشی وزارت بهداشت از تدوین چارچوب جدیدی برای فعالیت موسسات آموزشی برای آزمون دستیاری خبر داد و گفت: کارنامه فعالیت مراکز غیر قانونی به مراجع قانونی احاله شده و به زودی نتایج رسیدگی به آنها اعلام می­شود.

وی با اشاره به حساس بودن بحث آموزش پزشکی، ‌اظهار داشت: به جز مراجع ذیصلاح هیچ موسسه ای بنا بر قانون، حق آموزش پزشکی ندارد. البته متأسفانه به رغم اقدامات قانونی انجام شده و پیگیری وزارت بهداشت از مراجع قانونی هنوز برخی از مؤسسات غیرمجاز در این زمینه فعالیت دارند که به داوطلبان آزمون­ها توصیه می­کنیم به این مراکز مراجعه نکنند.

اعلام سهمیه‌های کنکور دستیاری 89

سهمیه های آزمون دستیاری برای دوره پذیرش در سال 89 از سوی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی برای داوطلبان این دوره از آزمون اعلام شد. بر اساس این سهمیه 20 درصد از کل ظرفیت پذیرش هر رشته - محل به افراد واجد شرایط رزمندگان که 80 درصد حدنصاب قبولی در رشته - محل انتخابی را کسب کرده باشند، تعلق می گیرد.

حداکثر 10 درصد ظرفیت به صورت مازاد در رشته های مورد تقاضای معاونت درمان وزارت بهداشت به منظور پوشش مناطق محروم و نیازمند به افراد متقاضی اختصاص خواهد یافت و این گروه از پذیرفته شدگان ملزم به سپردن تعهد محضری خاص به مدت 3 برابر مدت آموزش در مناطق محروم و نیازمند بنابر نظر معاونت درمان خواهند بود.

در پذیرش به صورت آزاد، رقابت شرکت کنندگان با توجه به مقررات مربوطه صورت می گیرد و کلیه داوطلبان مرد و زن که از سهمیه های جانبازان، ایثارگران، رزمندگان و سهمیه مازاد مناطق محروم و سهمیه مازاد استعدادهای درخشان استفاده می کنند ابتدا به صورت آزاد پذیرش می شوند.

همچنین سهمیه ای به صورت مازاد بر اساس آیین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر در نظر گرفته شده است که داوطلبان مایل به استفاده از این سهمیه باید موفق به کسب حداقل 40 امتیاز بر اساس مندرجات آیین نامه شوند در صورت کسب 90 درصد حد نصاب رشته - محل انتخابی مشمول قوانین پذیرش به صورت مازاد هستند.

پذیرش کادر ثابت (رسمی) نیروهای مسلح با استفاده از بورسیه نهاد محل استخدام با شرایط اعلام شده به صورت مازاد بر ظرفیت در قالب باقیمانده ظرفیت دو و نیم (2.5) درصد، پذیرش دستیاران انتقالی از خارج از کشور در هر دانشگاه با تایید کمیسیون برنامه ریزی برنامه های دستیاری انجام می پذیرد.