یک کارشناس علوم تغذیه با هشدار در مورد کاهش توزیع شیر استریل در مدارس با هدف کم کردن هزینه های اجرای طرح شیر مدرسه گفت: این اقدام برای دانش آموزان مخاطرات بهداشتی و سلامت به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ربابه شیخ الاسلام با اعلام این مطلب افزود: کاهش نسبت توزیع شیر استریل به شیر پاستوریزه و به مناقصه گذاشتن اجرای این طرح در بین واحدهای تولیدی در کنار توزیع شیر به صورت مدرسه محور (تهیه شیر از مراکز عرضه مواد غذایی با نظر مدیر آموزشگاه) و طرحهای اینچنین، هرچند ممکن است تا حدودی هزینه های اجرای این طرح را کاهش دهد اما سلامت دانش آموزان را تهدید می کند.

وی، توزیع نامناسب و نداشتن زنجیره سرد برای ارسال شیر به مدارس دور افتاده را از موانعی دانست که به جای علاقه مندی کودکان به خوردن شیر، آنان را به دلیل تغییر طعم شیر زده می کند.
 
شیخ الاسلام خواستار جایگزین کردن شیر استریل به جای شیر پاستوریزه شد.
 
به گفته وی، اگر چه دولت از توجه به توسعه فرهنگ مصرف شیر از سنین کودکی و ایجاد عادت در بین کودکان برای مصرف لبنیات بارها صحبت کرده است به نظر می رسد رویکرد برخی از مسئولان در زمینه کاهش هزینه های اجرای طرح توزیع شیر مدارس، نتیجه ای برخلاف اهداف پیش بینی شده را به دنبال داشته باشد.
 
مدیر موسسه تغذیه و توسعه سلامت با انتقاد از برپایی مناقصه برای تهیه شیر مدرسه گفت: در مناقصه معیار کیفیت نیست، بلکه قیمت پایین تر محصولات تولیدی مد نظر است و این مسئله باعث می شود شیرهای تولید شده با کیفیت پایین تر خریداری شود که مسلما روی طعم و کیفیت شیر اثرمی گذارد و این عاملی برای تنفر بچه ها از این ماده غذایی شده و بسیاری از دانش آموزان این شیرها را مصرف نمی کنند.
 
شیخ الاسلام با انتقاد از این مسئله گفت:‌ تهیه شیر برای برنامه مهم و ملی شیر مدرسه از طریق مناقصه صرفه جویی نیست بلکه موجب ضرر است چون باعث به خطر افتادن سلامت بچه ها شده و این فرهنگ سازی تبدیل به ضد فرهنگ و موجب تنفر بچه ها از شیر می شود و ما در آینده بیمارانی خواهیم داشت که باید بودجه های بیشتری را صرف سلامت و درمان آنها کنیم.
 
وی گفت: ‌مسئولیت توزیع شیر نباید با قسمت خدمات مالی و اداری وزارت آموزش و پرورش باشد چرا که ارزانتر بودن قیمت شیرها مد نظر این ادارات خواهد بود و لذا بایستی اداره کل بهداشت مدارس و کمیته شیر مدرسه بر این امر مهم نظارت داشته باشند.