محمدرضا تندرو در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز افزود: تاکنون حدود یک میلیون و 100 هزار هکتار از این اراضی مطالعه شده، 360 هزار هکتار شبکه اصلی در دست بهره برداری و برای حدود 300 هزار هکتار دیگر اسناد مناقصه آماده اجراست.
وی اضافه کرد: با تامین اعتبارات، این شبکه ها به تدریج به مرحله اجرا می رود که در بخشی از اراضی نیز مطالعات مرحله دوم شبکه های آبیاری و زهکشی در دست انجام است.
تندرو توضیح داد: مطالعات طرحها در مرحله نخست به شکل یکپارچه انجام و گزینه های برتر آبیاری تحت فشار یا آبیاری سطحی پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: مرحله دوم اجرای شبکه های اصلی آبیاری و زهکشی نیز در تمامی پروژه ها دیده شده و در تعدادی از پروژه ها شبکه فرعی توسط سازمان آب و برق خوزستان مطالعه و اطلاعات و اسناد مناقصه آنها در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار داده شده است.
معاون طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان گفت: مطالعه و اجرای شبکه های آبیاری تحت فشار به دلیل اینکه در مزارع صورت می گیرد و جزو شبکه های فرعی محسوب می شود، به عهده سازمان جهاد کشاورزی است.
تندرو خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که به صورت مشترک بین این سازمان و سازمان آب و برق خوزستان انجام شده، اجرای شبکه آبیاری تحت فشار شرق "گرگر" در وسعت شش هزار و 500 هکتار (شبکه اصلی توسط سازمان آب و برق خوزستان و شبکه فرعی توسط جهاد کشاورزی انجام شده) است.
وی اظهار داشت: در سطح استان خوزستان با توجه به ویژگیهای اقلیمی و شرایط خاک، محدودیتهایی در بخش قابل توجهی از اراضی به لحاظ توسعه شبکه آبیاری تحت فشار داریم اما برای سالهای آینده در بخشهای مستعد گسترش شبکه آبیاری تحت فشار برنامه ریزی شده است.
تندرو با اشاره به محدودیتهای خاک، شوری اراضی، اقلیم و شرایط جوی در بخشهایی از اراضی استان، توسعه آبیاری سطحی در مطالعات را گزینه اصلح و برتر دانست و افزود: امید می رود در دهه های آینده با گسترش فناوری در بخشی از این اراضی امکان توسعه آبیاری تحت فشار فراهم شود.