به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، جعفر زیرراهی ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران بیان داشت: پروژه با حوزه آبریز به مساحت 69 کیلومتر مربع در 25 کیلومتری شمال بندرعباس با هدف تغذیه مصنوعی دشت ایسین به میزان دو میلیون و 330هزار مترمکعب در سال، کاهش حجم و دبی سیلابهای مخرب در منطقه و جلوگیری از خسارات سیل در محدوده ایسین و کمک به حفظ آب و جلوگیری از فرسایش خاک اجرا شده است.
وی اعتبار این طرح را 25 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: دهه فجر امسال نیز مخزن آب شرب سد شمیل که جزو منابع آب چاههای چهارده گانه بندرعباس است با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: این طرح تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
زیر راهی اضافه کرد: با بهره برداری از سد شمیل در شهریور امسال حدود دو هزارو 500 هکتار ازاراضی روستاهای تیرور و گوربند میناب زیر کشت رفت و بالغ بر پنج هزار شغل ایجاد شد.
وی اظهار داشت: شرکت آب منطقه ای استان به منظور انسداد چاههای غیر مجاز کشاورزی و نصب کنتور بر روی چاهها و همچنین توسعه آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی با سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام به انعقاد تفاهمنامه کرد و با توجه به اینکه در 11 هزار هکتار از اراضی آبیاری میناب به دلیل شیوه اشتباه آبیاری، آب آن به هدر می رفت و منجر به کاهش راندمان آب می شد، مطالعات جدی برای استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در دو بخش 800 هکتاری آغاز شد که هم اکنون مراحل نهایی خود را می گذراند ضمن اینکه سه هزار هکتار از اراضی نیز برای اجرای آبیاری تحت فشار در حال انتخاب مشاور است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در بخش دیگری از سخنان خود به طرح استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه این پساب در حال حاضر در دریا رها می شود و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم ایجاد می کند، امسال اعتباری از سوی استانداری برای این طرح در نظر گرفته شد و عملیات اجرای این طرح طی سه ماه آینده آغاز می شود.
زیرراهی تصریح کرد: پساب حاصل از تصفیه خانه بندرعباس می تواند در آبیاری فضای سبز شهر بندرعباس، دشت ایسین و صنایع غرب استان مورد استفاده قرار گیرد.
زیرراهی همچنین به طرح نصب کنتور بر روی چاههای کشاورزی اشاره کرد و افزود: این طرح با هدف استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی و با نصب اولین کنتور در دشت سرخون بندرعباس آغاز شده که طی یک سال آینده تمام چاههای کشاورزی استان مجهز به کنتور خواهند شد.
زیرراهی در ادامه اظهارداشت: آب شرب بندرعباس که طی سالهای گذشته با تغییر در رنگ و طعم مواجه بود، امسال نیز به دلیل موقعیت سد استقلال میناب و رشد فزاینده جلبکها در سد این پدیده در سطح گسترده در آب شرب شهر بندرعباس مشاهده شدکه منجر به تغییر بیش از حد طعم و رنگ آب شد.
وی خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه ای نیز برای رفع این معضل اقدام به ایجاد طرح ازن زنی آب نمود که در نتیجه کیفیت طعم و رنگ آب شرب بندرعباس افزایش یافت و درحال حاضر نیز دو واحد ازن زنی آب فعال است که در اختیار شرکت آب و فاضلاب استان قرار گرفته است.