دکتر الیزابت اندرسون استاد فلسفه و مطالعات زنان در دانشکده جان رالز دانشگاه میشیگان در مورد پیشروان اندیشه درهر یک از شاخههای معرفتی از جمله افلاطون و ارسطو در فلسفه و وبر و دورکیم در جامعه شناسی و مشخصههای این افراد به خبرنگار مهر گفت: برخی اندیشمندان و متفکران به سبب پایهگذاری یک رشته و یک حوزه معرفتی مورد ستایش و احترام هستند. برخی دیگر اگرچه یک حوزه معرفتی را بنیان نگذاشتهاند ولی توانستهاند آن حوزه را بسط و گسترش دهند و زیر شاخههایی برای آن حوزه به وجود آورند.
وی افزود: برخی متفکران نیز ایده و نظریه جدیدی وارد یک حوزه معرفتی کردهاند که از این حیث قابل احترام هستند. هدف غایی علوم انسانی در هر دوره و عصری مطالعه و رجوع به آرای گذشتگان و استفاده از آن آراء برای حل مسائل جدید است.
استاد پیشین دانشگاه هاروارد یادآور شد: به عبارت دیگر عالم علوم انسانی با تجهیز خود به آرای گذشتگان با مسائل و مشکلات دنیای خود مواجه میشود. یکی از محلهای ارجاع هر متفکر در هر عصری رجوع به آرای بنیانگذاران آن حوزه معرفتی است.
وی تصریح کرد: ابزار رسیدگی به مسائل در هر عصر و دورهای دستخوش تغییر و تحول میشود. ولی ایدههای عام و جهت گیریهای کلی در هر عصر الزاماً تغییر نمیکند و بر این اساس نیاز به مراجعه به آرای متفکران پیشین و پیشرو در هر حوزه معرفتی احساس میشود.
اندرسون تأکید کرد: البته با ابزارهای جدیدی که در دست داریم باید ایدههای گذشته و پیشین را باز تنظیم کنیم و آنها را دوباره و به شکلی قوی فرمول بندی نماییم.
وی با اشاره به اینکه هر عصر و دورانی متفکران پیشروی زمان خود را میسازد، گفت: قضاوت در مورد اینکه چه متفکری در قرن 21 پیشرو خواهد بود و آرای او در مقایسه با دیگران مورد توجه جدیتر قرار خواهد گرفت زود است.
اندرسون تصریح کرد: اما در مورد قرن بیستم و در سنت فکری انگلیسی- آمریکایی میتوان متفکرانی را نام برد که رجوع به آرای آنها برای متفکران حوزههای معرفتی احساس میشود.
مؤلف "ضرورت یکپارچگی" در پایان یادآور شد: برای نمونه متفکران و اندیشمندانی چون جان دیوئی، مور، کواین، الیزابت آنسکام، جان رالز، سول کریپکی و لودویک ویتگنشتاین از این جمله هستند.